Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» για την οικογένεια του αδικοχαμένου Γιώργου Νάιδα

Το 2002 το ιδιαίτερο στιλ και η ενέργεια του Γιώργου Νάιδα ξεχώρισαν κατά τη σύντομη συμμετοχή του στο ριάλιτι «Bar». Έξι χρόνια αργότερα όλοι πάγωσαν από τον ξαφνικό θάνατο του σε τροχαίο στη Νάξο.

Οκτώ χρόνια μετά το χαμό του η οικογένεια του εξακολουθεί να ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και την Εύα Παπαδάτου, τον περασμένο Ιανουάριο το ΣτΕ επιδίκασε στην οικογένεια αποζημίωση ύψους 350.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου και η γιατρός του ΕΚΑΒ ενήργησαν «πέραν πάσης λογικής και ιατρικού πρωτοκόλλου». Ωστόσο, ακόμα οι συγγενείς του αδικοχαμένου νεαρού δεν έχουν παραλάβει τα χρήματα.

Ο Γιώργος Νάιδας είχε αποχωρήσει οικειοθελώς από το ριάλιτι μόλις την τρίτη ημέρα της συμμετοχής του, ανακοινώνοντας στους συμπαίκτες του ότι «μαγκιά είναι να αφήνει κανείς τα εκατομμύρια και τη δημοσιότητα και να… την κάνει!» Στις 6 Αυγούστου 2008 τραυματίστηκε σοβαρά στη Νάξο, όταν έχασε τον έλεγχο της μεγάλου κυβισμού μηχανής του (μιας 600άρας Honda) και έπεσε σε χαντάκι. Έχοντας υποστεί ρήξη πνεύμονα και κρανιοεφκεφαλικές κακώσεις, ο 33χρονος μεταφέρθηκε με το ψαροκάικο «Δημήτριος Κ» από τη Νάξο στη Σύρο. Όμως «έσβησε» έξι ώρες μετά το τροχαίο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής του, καθώς είχε τελειώσει η φιάλη του οξυγόνου και δεν υπήρχε εφεδρική! Από την πρώτη στιγμή οι δικοί του έκαναν λόγο για μοιραίες καθυστερήσεις και κατήγγειλαν τους γιατρούς για ολιγωρία, αφού δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση της υγείας του απιδιού τους. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο χειρουργός του Νοσοκομείου Νάξου κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και καταδικάστηκε από το Τριομελές Πλημμελιοδικείο Νάξου σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Με την τελεσίδικη απόφαση 41/2016 του Α΄Τμήματος του ΣτΕ είχε επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 350.000 ευρώ στην οικογένεια του. Όμως, η ταλαιπωρία δεν έχει τέλος, αφού – όπως μεταφέρει η οικογένεια του Νάιδα – το λογιστήριο του Νοσοκομείου Νάξου καθυστερεί να στείλει τα οικονομικά στοιχεία προς τις κεντρικές αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση του ποσού. Υπάλληλος του λογιστηρίου του νοσοκομείου είπε στο cycladesvoice ότι πρώτη φορά αντιμετωπίζουν τέτοια υπόθεση και εκτίμησε ότι η οικογένεια θα αποζημιωθεί μέσα στο 2016.