Συγκλονιστικές φωτογραφίες από το «γκέτο» της Αθήνας

Είναι γνωστό ότι «μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις». Για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες μπορούν να υπάρξουν εκατομμύρια λέξεις.

 Τα «κλικ» έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και ορισμένα από αυτά τα είδαν χιλιάδες μάτια, αφού δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Vice, προκαλώντας αίσθηση παγκοσμίως.

Ο άνθρωπος που «συνέλαβε» αυτές τις εικόνες στη φωτογραφική του μηχανή είναι ο Enri Canaj, μετανάστης στη χώρα μας από την Αλβανία, που έζησε για πολλά χρόνια στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ομονοίας, που πολλοί την χαρακτηρίζουν ως «γκέτο», αφού η μεγάλη πλειοψηφία τους είναι μετανάστες.

Οι εικόνες που δημοσίευσε στο Vice ο Enri έκαναν αίσθηση σε όλο τον κόσμο, δείχνοντας σκληρές εικόνες από τη ζωή των κατοίκων του «γκέτου».

Ο Enri όμως, ήταν από τους τυχερούς. Με «όπλο» τη φωτογραφική του μηχανή κατάφερε να ξεφύγει από το «γκέτο». Η αγάπη του για τη φωτογραφία έγινε το «διαβατήριο» και έφυγε από εκεί, αλλά οι εικόνες τον «κυνηγούσαν» πάντα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Enri γύρισε στο «γκέτο» με τη Σοφία Παπαϊωάννου που πραγματοποιώντας έρευνα για την εκπομπή της «360ο», βρέθηκε στο «γκέτο» με ξεναγό τον φωτογράφο.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit