Συγκίνησε ο Λιάγκας! Η επιστροφή του και τα λόγια για τον πατέρα του: «Μέχρι και λεφτά για την κηδεία του μου είχε αφήσει…»

Η απάντηση σε όσους τον έκριναν που έλειψε από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις την εβδομάδα που πέρασε.

Η απώλεια του πατέρα του, κράτησε τον Γιώργο Λιάγκα μακριά από το Πρωινό όλη την εβδομάδα που πέρασε. Ο παρουσιαστής βυθίστηκε στο πένθος και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν πολύ δύσκολο για τον ίδιο να βρίσκεται στο πλατό της εκπομπής αυτές τις μέρες. Επιστρέφοντας στο Πρωινό, ο παρουσιαστής θέλησε να πει δυο λόγια τόσο για τον πατέρα του όσο και για τους ανθρώπους που βιώνουν την απώλεια, ευχαριστώντας τον κόσμο που του στάθηκε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους συνεργάτες μας εδώ πάρα πολύ για την αγάπη και τα μηνύματα, την οικογένεια μου, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που δεν με ξέρουν και μέσω των social media μου ευχόντουσαν αυτές τις μέρες. Όλοι έχουμε απώλειες στη ζωή μας και είναι μέσα στη ζωή και ο θάνατος. Καμιά φορά λέμε «να μην ενοχλήσουμε τον άνθρωπο»… Θα σας πω πως το βίωσα εγώ μία εβδομάδα τώρα, είναι καλό αυτές τις ώρες να μιλάς στους ανθρώπους που έχουν απώλεια γιατί αισθάνεσαι πολύ μοναξιά, άρα και το μικρότερο χτύπημα στην πλάτη είναι αναγκαίο. Δηλαδή, μην ντρέπεστε να πείτε συλλυπητήρια, ένα ανέκδοτο, μια πλάκα για να τον κάνετε και τον άλλο να γελάσει και να ξεχαστεί. Στις δύσκολες μέρες αυτό που λέμε ντρέπομαι να σου πω, είναι λάθος. Να μιλάτε στους ανθρώπους, το έχετε ανάγκη. Μου στείλαν εκατοντάδες άνθρωποι έχουμε χάσει τον μπαμπά μας, την μαμά μας… Βρίσκει ο άνθρωπος τη δύναμη και το ξεπερνάει. Αυτή η εβδομάδα όπως τη βίωσα εγώ ήταν εύκολες οι μέρες γιατί ήρθαν όλοι οι φίλοι, είχα την οικογένεια μου, τα παιδιά μου. Την μέρα την παλεύεις, το βράδυ είναι που αισθάνεσαι την απίστευτη μοναξιά. Μεγάλη παρέα η τηλεόραση σε στιγμές θλίψης και μοναξιάς. Τώρα για τον πατέρα μου τι να πω; Ήταν ένας πολύ ωραίος άνθρωπος, είχε φτερούγες για να αγκαλιάσει όλο τον κόσμο. Νοίκιαζε δύο σπίτια και μου στέλνουν άνθρωποι μηνύματα και μου λένε τε τελευταία δύο χρόνια δεν μας έπαιρνε ενοίκιο. Ο πατέρας μου έπαιρνε μια σύνταξη 1000 ευρώ και στις 20 του μήνα δεν είχε λεφτά γιατί όλα τα μοίραζε από εδώ και από εκεί. Μέχρι και λεφτά για την κηδεία του μου είχε αφήσει χωρίς να το ξέρω σε ένα συρτάρι. Ήταν τόσο κύριος. Είμαι πολύ περήφανος για τον πατέρα μου και μακάρι να τον φτάσω σε επίπεδο μεγαλοσύνης και καρδιάς.

Ο Γιώργος Λιάγκας στη συνέχεια, θέλησε να απαντήσει και σε όσους έκριναν το γεγονός πως απουσίασε από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις την εβδομάδα που πέρασε.
«Επιτρέψτε μου να πω και κάτι άλλο γιατί το σχολίασαν και αυτό… «γιατί λείπεις μια εβδομάδα, άλλοι έχουν απώλειες και λείπουν μία μέρα». Αν έκανα ειδήσεις θα γύρναγα την ίδια μέρα να κάνω. Όμως επειδή η φύση της δουλειάς μας είναι τέτοια και κάνουμε ψυχαγωγία, δηλαδή πάω στο ραδιόφωνο και μιλάμε για σεξ και τέτοια, έρχομαι εδώ, μιλάμε για ευτελή πράγματα, που δεν είναι κακό. Δηλαδή μιλάμε για την πετσούλα της Άντζελας Δημητρίου, κάνουμε πλάκα. Σέβεσαι τον άνθρωπο σου. Δεν είναι ο πόνος ο δικός μου, εγώ θα τον ξεπεράσω τον πόνο. Σέβεσαι τον άνθρωπο σου τον τιμάς, επειδή δεν μπορείς για μια εβδομάδα τουλάχιστον να μιλάς για τα ευτελή πράγματα της ζωής – που είναι απαραίτητα και αναγκαία- για αυτό δεν ήρθα μία εβδομάδα. Και ευχαριστώ και τον ΑΝΤ1 και τον Λάμψη που μου είπαν όταν αισθανθείς έτοιμος γύρνα. Εγώ ποτέ δεν θα είμαι έτοιμος και πάντα θα είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι πως σέβεσαι τον άνθρωπο σου.»