Sunny Μπαλτζή: «Δεν μπόρεσα να λειτουργήσω μέσα από τα ναρκωτικά»

«Πετούσα μολότοφ στα Εξάρχεια και με έκρυβε στο σπίτι της η...».

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε η Sunny Μπαλτζή που μίλησε μεταξύ άλλων για ναρκωτικά, αλκοόλ, αλλά και για τις μολότοφ που πετούσε στα Εξάρχεια και κατόπιν έτρεχε να κρυφτεί στο σπίτι της Αρλέτας.

Έχεις δοκιμάσει ναρκωτικά;

Όλοι οι άνθρωποι της γενιάς μου που κινούμασταν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο είχαμε δοκιμάσει. Δεν ήταν μεμπτό εκείνα τα χρόνια.

Τι έμαθες από αυτό;

Επειδή έχω μια φυσική απέχθεια στα φάρμακα, δεν μπόρεσα να λειτουργήσω μέσα από τα ναρκωτικά. Είμαι από μόνη μου τόσο «ανεβασμένη» που οτιδήποτε άλλο με χαλάει.

Φλέρταρες με τον αλκοολισμό;

Ναι, αλλά δεν υπήρξα ποτέ αλκοολική. Δεν έφτασα ποτέ στο σημείο να σηκώνομαι το πρωί και να τρέμω ούτε και να πίνω μόνη μου στο σπίτι. Όμως μου αρέσει το αλκοόλ. Το να πιω ένα ποτήρι κρασί με αγαπημένους μου ανθρώπους είναι ένας από τους λόγους που ζω.

Ποιος είναι ο «άγραφος νόμος» σου;

Η εποχή της αναρχικής μου φάσης στην εφηβεία. Είχε πολλή πλάκα. Ήμουν από τους πρώτους που είχαν κινητό. Πετούσαμε μολότοφ στα Εξάρχεια, έπαιρνα τηλέφωνο την Αρλέτα και της έλεγα «άνοιξε την πόρτα για να κρυφτούμε», γιατί μας κυνηγούσαν οι αστυνομικοί. Μου απαντούσε «παιδί μου, θα με βάλεις σε μεγάλους μπελάδες», αλλά πάντοτε άνοιγε το σπίτι της. Ήταν η φάση της επανάστασης. Το πέρασα κι αυτό.