Στο Eurosport 2 ο ημιτελικός U19, Ελλάδα-Αγγλία!

Την πρόκρισή της στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για Εθνικές ομάδες ως 19 ετών, διεκδικεί η Ελλάδα αύριο στις 16:45 κόντρα στην Αγγλία!

Μία μεγάλη διάκριση που συνεχίζει την πολύ καλή πορεία των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, επιδιώκει να επιτύχει αύριο η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου για αθλητές κάτω των 19 ετών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας.

Τον αγώνα θα μεταδόσει το δεύτερο κανάλι του EUROSPORT σε περιγραφή Τάσου Βαρβάτου. Στις 20:00 (EUROSPORT1) θα μεταδοθεί ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ελίτ για ακόμα μια φορά!

Η προπόνηση διεξήχθη υπό το βλέμμα του τζένεραλ μάνατζερ της Εθνικής Ανδρών Τάκη Φύσσα και του βοηθού του Φερνάντο Σάντος Λεωνίδα Βόκολου που έφτασαν την Τετάρτη στην Εσθονία.

Σε δηλώσεις του ο Φύσσας τόνισε: «Οι ποδοσφαιριστές κατανοούν πλέον πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι μέλος Εθνικής Ομάδας, είτε αυτή είναι η Παίδων, είτε η Νέων ή η Ανδρών. Όταν τα παιδιά καταφέρνουν να ανταποκριθούν στους κανόνες που έχουν τεθεί και παράλληλα κάνουν πράξη αυτά που τους λέει ο προπονητής τους, τότε έρχονται και οι διακρίσεις. Έτσι κι αλλιώς, εμείς οι Έλληνες διακρινόμαστε για το πάθος και την ψυχή μας και αυτά τα παιδιά είναι η τρανή απόδειξη αυτού. Ο κύριος στόχος όλων μας είναι οι παίκτες που ξεκινούν από τις μικρότερες ηλικίες να στελεχώσουν στο μέλλον την Εθνική Ανδρών».

Ο Λεωνίδας Βόκολος επεσήμανε: «Προσωπικά, έχω δουλέψει για δύο χρόνια με αυτούς τους ποδοσφαιριστές και ήμουν σίγουρος πως θα συνεχίσουν να διακρίνονται. Συμφωνώ με τον Τάκη πως είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στην Ομοσπονδία και το πλάνο που υπάρχει πλέον στο μυαλό όλων.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή εδώ και τρία χρόνια. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος για αυτό που κατάφεραν τα παιδιά. Πραγματικά, μας δικαίωσαν γιατί εμείς γνωρίζαμε ότι έχουν πολλές δυνατότητες. Δουλεύουν σκληρά τα τελευταία χρόνια και πιστεύω πως ήρθε πλέον η ώρα να κατακτήσουν αυτό που τους αξίζει. Ήδη έχουν πετύχει το στόχο της συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αυτόν της πρόκρισης στην τετράδα του EURO 2012″.

O προπονητής της ομάδας, Κώστας Τσάνας, τέλος, έριξε το σύνθημα για τη νίκη επί της Αγγλίας: «Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και το γεγονός ότι οι κόποι μας ανταμείβονται μάς γεμίζει δύναμη για τη συνέχεια. Παρόλα αυτά, οι πανηγυρισμοί για τη νίκη επί της Πορτογαλίας, ένα από τα φαβορί του τουρνουά, έχουν προ πολλού σταματήσει. Το συγκεκριμένο ματς ανήκει στο παρελθόν και πλέον εστιάζουμε στον κρίσιμο ημιτελικό με την Αγγλία. Πρόκειται για μία υπολογίσιμη αντίπαλο και την σεβόμαστε. Όμως, όπως έχω ήδη τονίσει, εμείς επικεντρωνόμαστε στη δική μας απόδοση και όχι σε αυτήν του αντιπάλου. Ένας ημιτελικός διαφέρει κατά πολύ από τους αγώνες της φάσης των ομίλων. Πιστεύω πως και οι δύο ομάδες θα είναι επιφυλακτικές στο παιχνίδι τους και πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες».