«Στο Άγιον Όρος πηγαίνω από το 1991»

Πασίγνωστο μοντέλο εξομολογείται...

Ο Παρασκευάς Μπουμπούρακας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες άντρες μοντέλα που μπορούν να ονομάζονται «διεθνή». Με αφορμή την έκθεση «Ναυαγοί 1» που διοργάνωσε πρόσφατα με 144 δημιουργήματά του, μιλάει στο Πρώτο Θέμα και τον Γιάννη Χατζηγεωργίου.

«Ο λόγος για να κάνω αυτή την έκθεση προέκυψε όσο βρισκόμουν στο Άγιο Όρος, μεταξύ Μονής Βατοπεδίου και Μονής Εσφιγμένου, εκεί όπου ξεβγάζει η θάλασσα. Τότε ήρθε ο πρώτος «ναυαγός» στα πόδια μου, το πρώτο κομμάτι ξύλου, ένα γλυπτό της φύσης. Αυτό συνέβη σε συνδυασμό με κάποια ταξίδια μου στη Βόρεια Εύβοια σε πολύ ερημικές παραλίες. Τα συγκεκριμένα κομμάτια τα έφτιαχνα σιγά-σιγά στο σπίτι και έτσι προέκυψαν οι 144 «ναυαγοί». Ουσιαστικά έκανα τη δουλειά του ρακοσυλλέκτη, τρύπησα τα ξύλα, χωρίς όμως να κάνω κάποια παρέμβαση -εκτός από τα φωτιστικά- και κράτησα την αίσθηση που είχαν όπως όταν βγήκαν από τη θάλασσα, αλλά με τη δική μου ματιά και αισθητική, δίνοντάς τους ξανά ζωή», εξηγεί.

Σε ερώτηση για τη σχέση του με το Άγιο Όρος, ο Παρασκευάς Μπουμπούρακας λέει χωρίς εξηγήσεις: «Στο Άγιον Όρος πηγαίνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από το 1991, για προσευχή και κατάνυξη».