Σταμάτης Γαρδέλης: Η εξομολόγηση για τις τελευταίες ώρες του Γιάννη Δαλιανίδη!

«Μπήκα στην εντατική, είδα το κεφάλι του με κάτι σωληνάκια...».

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε ο Σταμάτης Γαρδέλης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τελευταίες στιγμές του Γιάννη Δαλιανίδη, λίγο πριν πεθάνει.

Σε βοήθησε πολύ ο Γιάννης Δαλιανίδης, σε αγαπούσε.

Πολύ, κι εγώ τον αγαπούσα, τον αγαπάω και μου λείπει πολύ. Ήταν η σταθερή μου, φίλος μου, αλλά και οικογενειακός φίλος, γνώριζε τη μάνα μου. Με εκτιμούσε όπως κι εγώ επίσης. Ήταν ένας δικός μου άνθρωπος. Μου έλειψε ο Γιάννης και έκλαψα που τον “έχασα”. Ήμουν από τους τελευταίους που τον είδαμε με το Σωτήρη Τζεβελέκο. Τον είχαμε δει Παρασκευή στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Το Σάββατο πέθανε.

Πώς αντέδρασε όταν σε είδε;

Μπήκα μέσα στην εντατική, ξεπέρασα τα «Που πάτε κύριε; Απαγορεύεται». «Γιάννη μου…» του είπα… τον είδα πίσω από ένα παραβάν, αντέδρασε που με είδε… είδα το κεφάλι του, με κάτι σωληνάκια με κοίταξε, ήθελε κάτι να μου πει… δεν μου είπε τίποτε… Τον είχα δει 1-2 εβδομάδες πριν όταν είχε πάρει την απόφαση… Πήρε την βαλίτσα του και πήγε στο «Ερρίκος Ντυνάν» να πεθάνει χωρίς πόνους. Αυτό ήταν που ζήτησε… αυτό μου είπε και ο γιατρός. Πόναγε… για μένα ήταν παλικάρι. Δεν ήθελε να μένει μόνος του. Πολλές φορές δεν ήθελε να έχει παρέα ανθρώπους που του έλεγαν ουσιαστικά πράγματα, αλλά χαζοπαρέα, να ακούει συνειδητά επιφανειακά πράγματα για να ξεφύγει. Κάθε φορά που τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε «Έλα απ' εδώ»… δεν μπορείς να φανταστείς πόσο μου έχει λείψει αυτό.