Στα δικαστήρια σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας – Όσα μετέφερε ο δικηγόρος του για την υπόθεση

Γιώργος Λιάγκας

Σήμερα συζητήθηκε στο Πρωτομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά γνωστού του και γνωστής χρηματιστηριακής εταιρείας για χρήματα τα οποία είχε εμπιστευτεί εκεί για επενδύσεις και τα οποία «έκαναν φτερά».

Η κατάσταση σήμερα στο δικαστήριο

Σύμφωνα με το Tatiana Live ο Γιώργος Λιάγκας ήταν από τις 10.30 στα δικαστήρια και υπό αντίξοες συνθήκες καθώς και η δικαστική αίθουσα δεν είχε θέρμανση και ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ και ο ίδιος και όλοι οι παράγοντας της διοίκησης, δικαστές και δικηγόροι. Ήταν πάρα πολύ ανήσυχος καθότι όπως κατέθεσε στο δικαστήριο και φίλος του μάρτυρας ήταν χρήματα που είχε μαζέψει μια ζωή, από όλη του τη δουλειά και όλο του τον κόπο και πολλές φορές παρά τις συστάσεις και του δικηγόρου του ήθελε και ο ίδιος να παρέμβει στη δίκη, δείχνοντας απηυδισμένος από αυτό που του έχει συμβεί. Μιλάμε για ποσό ύψους 500.000 ευρώ τα οποία «έκαναν φτερά».

Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας για την υπόθεση απάτης: «Ο αλήτης! Ο αλήτης! Ο αλήτης»!

Το χρονικό της υπόθεσης και όσα υποστήριξε ο Γιώργος Λιάγκας
[dfp_ads id=236982]

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Τατιάνα Live ο Γιώργος Λιάγκας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο το 2007, όταν ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Νομό Λάρισας και ότι εκείνος τον έπεισα να επενδύσει τα χρήματα του στην χρηματιστηριακή εταιρία με την οποία αυτός συνεργαζόταν και ενώ είχαν μια ομαλή συνεργασία περίπου μέχρι το 2010, το διάστημα 2010 – 2013 δεν είχε μεγάλη ενημέρωση και ξαφνικά ενώ βρισκόταν στο νησί της Τήνου μαθαίνει από έναν άλλο υπάλληλο της εταιρείας, ο οποίος τον βρήκε και τον ρώτησε γιατί έφυγε από την εταιρία. Ο Γιώργος Λιάγκας δεν είχε φύγει και μιλώντας με την εταιρεία έμαθε ότι εδώ και δύο χρόνια φαίνεται πως έχει φύγει από την εταιρεία και έχει μηδενικό υπόλοιπο στους λογαριασμούς του. Αυτό το οποίο ισχυρίζεται είναι πως τα χρήματα του τοποθετήθηκαν σε προϊόντα για τα οποία ο ίδιος δεν είχε δώσει την εντολή, ήταν επισφαλή χρηματιστηριακά προϊόντα.

Γιώργος Λιάγκας: «Με πλησίασαν μπράβοι…»

Τι λέει ο δικηγόρος του Γιώργου Λιάγκα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

«Ως άνθρωπος που έχω μεγαλώσει από παιδί στις δικαστικές αίθουσες θα σας πω ότι οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αναμφισβήτητα. Όποιος έχει το δίκιο του το βρίσκει στην ελληνική δικαιοσύνη. Οι δικαστικές πλάνες είναι ελάχιστες, με την έννοια αυτή, επειδή ο Γιώργος Λιάγκας είναι το μεγάλο θύμα αυτής της υπόθεσης είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε να μην χρειαστεί να πάμε πάρα πολλά χρόνια, γιατί αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα εγγενές στη διαδικασία απόδοσης της δικαιοσύνης στη χώρα μας: είναι οι ρυθμοί πάρα πολύ αργοί. Χωρίς να φταίνε που δικαστές. Υπάρχει μεγάλος όγκος υποθέσεων με ασήμαντη έως ισχνή υλικοτεχνική υποδομή και με λίγους δικαστές. Θα το βρει το δίκιο του γιατί κραυγάζει το δίκιο.

Ο κ. Λιάγκας δεν στρέφεται μόνο κατά του συνεργάτη της χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία είναι μεγάλη και έχει οικονομική επιφάνεια, στρέφεται και κατά της χρηματιστηριακής εταιρείας, διότι πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν έναν υπάλληλος μέσα σε μια επιχείρηση ή εταιρεία διαπράττει αδικήματα κατά ενός πολίτη, ευθύνη δεν έχει μόνο ο υπάλληλος, αλλά έχει και η εταιρεία, ο εργοδότης. Υπό την έννοια αυτή, εάν δεν έχει ο πολίτης, που δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω την οικονομική του κατάσταση, αλλά για να καταφεύγει σε τέτοιες πρακτικές, πλαστογραφίες και οικονομικές απιστίες, χρήματα δεν θα έχει.»

Λιάγκας: Πέρυσι καταστράφηκα οικονομικά – Πήγαινα για εγκεφαλικό

«Υπάρχει και μία μήνυση, στην οποία μήνυση που καταθέσαμε έχουν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, απάτη, απιστία, πλαστογραφία, όπου εκτός από τον συγκεκριμένο συνεργάτη της χρηματιστηριακής κατά του οποίου προσωπικά ασκήθηκε ποινική δίωξη, διερευνάται και ευθύνη στελεχών και της χρηματιστηριακής εταιρείας.»