Σοφία Παπαϊωάννου: «Δεν υπήρξε κάτι προσωπικό με τη Λιάνα Κανέλλη»

«Ίσως και να μην το έμαθε ποτέ ότι κατά κάποιον τρόπο με είχε απορρίψει».

Ποια περίοδο της επαγγελματικής της ζωής δεν θυμάται με νοσταλγία και γιατί δεν δούλεψε στην εκπομπή της Λιάνας Κανέλλη. Η Σοφία Παπαϊωάννου μιλάει στο PEOPLE και την Ζέτα Καραγιάννη…

Αρχικά προσλαμβάνεται ως ρεπόρτερ για την Πρωινή Συχνότητα του Mega. «Δεν ήταν μια εποχή που τη θυμάμαι με ιδιαίτερη νοσταλγία» λέει. Έφταιγαν οι πολλές ώρες δουλειάς; Ή μήπως το πολύ πρωινό ξύπνημα; «Σίγουρα τίποτα από τα δύο» απαντά χαμογελώντας. Και συνεχίζει: «Λατρεύω τη δουλειά στην τηλεόραση, κι ας απαιτεί πολλές ώρες. Για μένα πάνω απ’ όλα στη δημοσιογραφία είναι η τηλεόραση. Κι όσο για το πρωινό ξύπνημα, τουναντίον. Δεν ισχύει αυτό που λένε οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, ότι δηλαδή κάνουμε αυτό το επάγγελμα για να μην ξυπνάμε νωρίς το πρωί. Εγώ και ξυπνάω πολύ νωρίς και είμαι ιδιαίτερα παραγωγική το πρωί…». Συνεπώς; «Ας πούμε ότι δεν ήταν πολύ καλή η εμπειρία μου σε εκείνη την εκπομπή. Ίσως επειδή έτυχε, ίσως επειδή έβλεπα διαφορές με όσα είχα μάθει για την τηλεόραση στην Αμερική». Θυμάται, ωστόσο, με χαρά ένα από τα πρώτα της ρεπορτάζ: «Ήταν για τις μικρές παραδοσιακές ή οικογενειακές επιχειρήσεις που έκλειναν παραδίδοντας τα “ηνία” σε μεγαλύτερες και απρόσωπες. Νομίζω ότι από τότε είχα στο μυαλό μου αυτό που ήθελα να κάνω στην τηλεόραση…».

Η εκπομπή αλλάζει παρουσιαστή και επιτελείο. Αλλά η Λιάνα Κανέλλη, η οποία αναλαμβάνει να ηγηθεί της καινούριας, δεν την προσλαμβάνει. «Δεν υπήρξε κάτι προσωπικό, ίσως και να μην το έμαθε ποτέ ότι κατά κάποιον τρόπο με είχε απορρίψει. Απλώς είχε έρθει στο κανάλι με τη δική της δημοσιογραφική ομάδα. Κάπως έτσι, πάντως, βρέθηκα χωρίς δουλειά. Κι αυτό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση» διαπιστώνει.