Σίμος Κεδίκογλου: «Και τον Ιησού να έφερνα στην ΕΡΤ, κάποιο κουσούρι θα του έβρισκαν»

Πώς διαμορφώνονται οι εκπομπές της ΝΕΤ από τις 10 Σεπτεμβρίου;

Αργά αλλά σταθερά προχωρά η στελέχωση της ΕΡΤ, ενώ τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης θα δούμε στον αέρα τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Αιμίλιος Λιάτσος στη Διεύθυνση Ειδήσεων

Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στην Αγία Παρασκευή την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να είναι παρών στις ανακοινώσεις για την συμφωνία να αναλάβει την Διεύθυνση Ειδήσεων της ΕΡΤ. Θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα, όμως, επέβαλαν την αναβολή της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος. Το θέμα θα τεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα γίνει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. Οι πληροφορίες ωστόσο, αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι δεδομένη.

Οι πρώτες δηλώσεις του Σίμου Κεδίκογλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πρώτη φορά, σχετικά με την επιλογή που έκανε για την τοποθέτηση του Αιμίλιου Λιάτσου στη δημόσια τηλεόραση, στον Βήμα Fm.

«Στις επιλογές των προσώπων στην ΕΡΤ, είχα την ευκαιρία να ζήσω την εμπειρία που δεν δεχόντουσαν κανέναν. Όποιον και να ανέφερες για οποιοδήποτε πόστο στην ΕΡΤ, κάποιος θα υπήρχε να του προσάψει κάτι. Κάποια στιγμή είχα πει χαριτολογώντας, ότι και τον Ιησού να έφερνα στην ΕΡΤ, κάποιο κουσούρι θα του έβρισκαν. Ο Αιμίλιος Λιάτσος είναι ένας συνάδελφος, ο οποίος έχει θητεύσει σε πολλά πόστα, έχει μια μακρά πορεία, έχει μια μεγάλη εμπειρία και μετά από εισηγήσεις, αποφάσισα να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση».

Ο Σίμος Κεδίκογλου διευκρίνησε: «Στη δημοσιογραφία έχουμε κάνει όλοι δουλειές που μπορεί σε κάποια στιγμή να μην ήταν ακριβώς στο πνεύμα που θέλαμε. Να δοκιμάζαμε κάτι διαφορετικό. Προσωπικά κι εγώ έχω κάνει εκπομπές ποικίλης ύλης και νομίζω ότι δεν μπορεί κάποιον να τον κατηγορείς επειδή δούλεψε».

Το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ

Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, η πρωινή ζώνη της ΝΕΤ αλλάζει εντελώς μορφή. Την πρώτη και πολύ πρωινή καλημέρα θα λένε ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη στις 06:00. Οι ίδιοι θα παραδίνουν φέτος τη σκυτάλη δύο ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 08:00, στον Γιώργο Κουβαρά και την Μάριον Μιχελιδάκη. Στο διάστημα 10:00 – 12:00, στη θέση που άφησε η Μαρία Σαράφογλου, έρχονται η Ανθή Σαλαγκούδη και ο πολιτικός συντάκτης της ΝΕΤ Βασίλης Μπεσκένης.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί δεν συζητήθηκε το θέμα Λιάτσου στο ΔΣ της ΕΡΤ- Την άλλη Τρίτη οι ανακοινώσεις

Διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ ο Αιμίλιος Λιάτσος;

Αυτή είναι η αντικαταστάτρια της Μαρίας Σαράφογλου και μιλάει αποκλειστικά στο ZAPPIT!

Τι αλλάζει στην πρωινή ζώνη της ΝΕΤ

Μετά τα μπαράκια ήρθε το hangover στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ