Σιμόν Πέρες:»Εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερους λόγους να είμαι ευγνώμων προς την Ελλάδα»

Διαβάστε περισσότερα!

 Mια διεθνή αποκλειστικότητα είχε το αποψινό δελτίο ειδήσεων του Mega, αφού ο Αντώνης Φουρλής ταξίδεψε μέχρι το Ισραήλ και κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξη από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες! Ο ισραηλινός πρόεδρος που σήμερα  θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, μίλησε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο του μεγάλου καναλιού για το ταξίδι του στην Ελλάδα, την οικονομική κρίση, τη διεθνή κατάσταση, ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις για το Παλαιστινιακό.

 Το δελτίο ειδήσεων του Mega, παρά τις δυσκολίες  της οικονομικής κρίσης,  τοποθετεί τον πήχη ψηλά, διεκδικώντας με αξιώσεις, ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση της πολιτικής, αλλά και διεθνούς ατζέντας!

Ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, μίλησε για την ενεργειακή συνεργασία, Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, τις απειλές της Τουρκίας, την οικονομική κρίση, τον Άσαντ, το Ιράν, ενώ αποκάλυψε μια προσωπική ιστορία που τον συνδέει με τη χώρα μας.

«Εγώ προσωπικά έχω ιδιαίτερους λόγους να είμαι ευγνώμων προς την Ελλάδα, διότι ο πατέρας μου ήταν αιχμάλωτος πολέμου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως αξιωματικός του βρετανικού στρατού και ένα ελληνικό μοναστήρι τον έκρυβε επί ένα χρόνο από τους Ναζί και τον κράτησε ζωντανό. Οι Γερμανοί τον συνέλαβαν εκ νέου και ελευθερώθηκε μετά από πέντε χρόνια. Όταν επέστρεψε σπίτι δίδαξε στα παιδιά μου ελληνικά τραγούδια και μας μιλούσε ελληνικά. Επομένως, όλη μου η οικογένεια παραμένει πάντα πολύ ευαίσθητη σε ο,τι αφορά αυτήν την εμπειρία και τις αναμνήσεις.»

Δείτε όσα είπε σε δύο μέρη:

Η σημερινή συνέντευξη του Αντώνη Φουρλή με τον Ισραηλινό πρόεδρο στο γραφείο του, αλλά και της Όλγας Τρέμη πριν λίγο καιρό στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αποδεικνύει τη στόχευση του καναλιού!

Διαβάστε ακόμη:

Η πρώτη συνέντευξη του Γάλλου Προέδρου σε διεθνές μέσο, μεταδόθηκε από το MEGA και την Όλγα Τρέμη