Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μούτσιο

Διαβάστε περισσότερα!

Το τελευταίο αντίο θα πουν φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι στον ηθοποιό και ερμηνευτή του λυρικού τραγουδιού Γιώργο Μούτσιο, στις 17:30 σήμερα το απόγευμα στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Γιώργος Μούτσιος, που γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 1932, ήταν ένα πολύπλευρο ταλέντο: είχε σπουδάσει μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ μετά την αποστράτευσή του πήγε στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας (οι αδελφές του ήταν οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής Σοφία και Μαρία Μουτσίου).

Μάλιστα, η καριέρα του Μούτσιου άρχισε από το τραγούδι καθώς το 1951 προσελήφθη ως τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε ως μέλος του Χορού στην τραγωδία του Σοφοκλή “Οιδίπους Τύραννος”.

Για ένα μεγάλο μέρος του κοινού, ο Γιώργος Μούτσιος παραμένει μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές “κακών” του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960. Το 1960, ο Γ. Μούτσιος δίδαξε και τραγούδησε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στους “Ορνιθες” του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, μία μεγάλη στιγμή της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμη:

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος