Σήμερα η δίκη του Ανδρέα Γ. Κουρή

Δικάζεται σήμερα ο επιχειρηματίας Ανδρέας Γ. Κουρής για μη καταβολή ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Κύκλοι του Ανδρέα Γ. Κουρή υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε ποτέ ούτε νόμιμος εκπρόσωπος αλλά ούτε και εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Alter και, σύμφωνα με την διευκρινιστική εγκύκλιο (9/4-2-2013 με θέμα «Ποινική Ευθύνη Διοικούντων Νομικά Πρόσωπα – Αυτόφωρη Διαδικασία») που το ίδιο το ΙΚΑ εξέδωσε για τους διωκόμενους αυτουργούς των ασφαλιστικών εισφορών σε ανώνυμες εταιρίες, η θέση του απλού αντιπροέδρου δεν αναφέρεται πουθενά στη σχετική λίστα.

Λένε επίσης ότι είναι γνωστό σε ολόκληρο τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο, στους οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους καθώς και στη διαφημιστική αγορά αλλά καί στις δημόσιες υπηρεσίες ότι αποκλειστικός υπευθυνος για την διοίκηση και διαχείριση του Alter, ήταν ο Κώστας Γιαννίκος.

Εξηγούν μάλιστα ότι από το 2000, όταν ο επιχειρηματίας Θανάσης Αθανασούλης της ALTEC απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχων του Alter, η οικογένεια Κουρή δεν ξαναασχολήθηκε με τη διοίκηση ή τη διαχείριση του καναλιού, γι αυτό και δημιούργησε μετέπειτα δύο νέα κανάλια, το Extra και το Kontra Channel.

Η κατηγορία που τον βαραίνει αφορά οφειλή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ προς τον τηλεοπτικό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις από την επικαιρότητα στο NewsIt!