Σε ΑΝΤ1 και ALPHA είδαν οι τηλεθεατές την 1η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Χαμηλά η τηλεθέαση για το Mega, τελευταίος με διαφορά ο ΣΚΑΪ...

Λίγα λεπτά μετά τις 19:00 χθες το απόγευμα ξεκίνησε η 1η ψηφοφορία στη Βούλη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Χαμηλότερο των προσδοκιών της για την κυβέρνηση το αποτέλεσμα, χαμηλή ήταν όμως και η τηλεθέαση για μερικά από τα κανάλια που εκείνη την ώρα έδιναν τη δική τους μάχη για να κρατήσουν τους τηλεθεατές στη συχνότητά τους. Κάποιοι τα κατάφεραν και κάποιοι όχι…

Μεταξύ 19:00 και 19:45 οι περισσότεροι τηλεθεατές συντονίστηκαν με τον ΑΝΤ1 και τον ALPHA. Τα δύο κανάλια ισοφάρισαν με μέσο όρο στο γενικό σύνολο 18,1%. Ο Alpha σημείωσε το μεγαλύτερο ποσοστο (20,3%) στο πρώτο τέταρτο, ενώ καθώς εξελισσόταν η διαδικασία ο ΑΝΤ1 ήταν αυτός που πήρε τα σκήπτρα και έμεινε σταθερά πάνω από το 18%.

Το έλλειμμα του Mega φάνηκε και το χθεσινό βράδυ αφού το κανάλι της Μεσογείων δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 14,2%. Με τη ΝΕΡΙΤ να περιορίζεται στο 9,2%, υπήρξε ένα ακόμα κανάλι που κατάφερε να βρεθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα και αυτός ήταν ο αποδυναμωμένος ΣΚΑΪ. Μόλις 7,9% κατέγραψαν τα μηχανάκια της Nielsen για τον σταθμό του Φαλήρου.

Με τις πολιτικές εξελίξεις να τρέχουν -δύο ακόμα ψηφοφορίες και ενδεχόμενο εθνικών εκλογών- η πρώτη «πρόβα» έδειξε ποια κανάλια θα οδηγήσουν φέτος την κούρσα και ποιοι -αν δεν προχωρήσουν σε καταλυτικές αλλαγές- θα ακολουθούν σε απόσταση.

Γιώργος Σκρομπόλας

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων