Πυροβόλησαν 14χρονη στο κεφάλι επειδή πήγαινε στο σχολείο

Η Malala Yousafzai ζει από θαύμα μετά από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη από Ταλιμπάν.

Η μικρή από το Πακιστάν δέχθηκε δύο σφαίρες, μία στο κεφάλι και μία στον ώμο, την ώρα που έβγαινε από το σχολείο της στην Μινγκόρα, την κύρια πόλη της κοιλάδας Σουάτ.

Ο λόγος της επίθεσης στην 14χρονη Πακιστανή ήταν επειδή πηγαίνει στο σχολείο και αγωνίζεται για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση. Η κατάσταση της υγείας της παραμένει κρίσιμη παρόλο που η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πήγε καλά. Σήμερα, νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η Malala έγινε γνωστή στο εξωτερικό για το blog της στο οποίο καταδικάζει τις ωμότητες που διαπράττουν οι Ταλιμπάν. “Είναι ένα κορίτσι με δυτική νοοτροπία, η οποία περνάει το χρόνο της καταδικάζοντας μας. Οποιοσδήποτε επικρίνει τους Ταλιμπάν θα έχει την ίδια τύχη”, δήλωσε τηλεφωνικώς ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, από άγνωστη τοποθεσία.

“Την είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι πρέπει να σταματήσει να μιλάει κατά των Ταλιμπάν, να σταματήσει να υποστηρίζει τις δυτικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και ότι πρέπει να πάρει τον δρόμο του Ισλάμ”, πρόσθεσε.

Η 14χρονη μίλησε με θάρρος υπέρ των δικαιωμάτων των παιδιών στο Πακιστάν και μάλιστα το Δεκέμβριο του 2011, της απονεμήθηκε το πρώτο Κρατικό Βραβείο Ειρήνης από την πακιστανική κυβέρνηση.

Η UNICEF είναι εξαιρετικά ανήσυχη για την υγεία της Malala και των συμμαθητών της που τραυματίστηκαν στο ίδιο περιστατικό.

Διαβάστε ακόμη

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μ. Ιωαννίδου στο Μίλα για το τροχαίο

Κινηματογραφική ληστεία στο ΜΙΛΑ

Η εξομολόγηση της τραγουδίστριας που πάλεψε τον καρκίνο και είναι ξανά αντιμέτωπη με την ασθένεια

Αποκαλυπτική μαρτυρία για το θρίλερ στη Σαλαμίνα σήμερα στο ΜΙΛΑ!

Θρίλερ στη Σαλαμίνα! Νεκρός 27χρονος ενώ αγνοείται η φίλη του 14 μήνες μετά! Οι γονείς του στο Μίλα