Πώς ξεκίνησε η παραφιλολογία για το «τέλος του κόσμου»

Όπως εξηγεί ο διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος, ένα βιβλίο που γράφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70 και οι αναφορές των αρχαιολογικών ανασκαφών, ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν τα σενάρια που θέλουν το τέλος του κόσμου να έρχεται αύριο.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε το 1974-1975 όταν γράφτηκε ένα βιβλίο το οποίο, μάλιστα, έγινε best seller σε Αμερική και Ευρώπη. Παράλληλα υπήρχαν και οι αναφορές από αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Μεξικού, που ήταν η έδρα του πολιτισμού των Μάγιας, οι οποίες μιλούσαν για τα ημερολόγια τους, που βασίζονταν περισσότερο στην παρατήρηση του πλανήτη Αφροδίτη.

Σύμφωνα με τον κ. Σιμόπουλο την 21η Δεκεμβρίου (χειμερινό ηλιοστάσιο) τελειώνει το ημερολόγιο “μακράς πνοής” των Μάγιας που διαρκεί 400 χρόνια (13η περίοδος) και από τις 22 Δεκεμβρίου αρχίζει η 14η περίοδος που κι αυτή θα διαρκέσει 400 χρόνια.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε ακόμα

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Τα πάνω κάτω με το χαράτσι!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Δεν λογαριάζει τον Άρειο Πάγο η ΔΕΗ!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Βροντερό όχι από τον Άρειο Πάγο στον Στουρνάρα για το χαράτσι!

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Σαμαράς: «Η επόμενη ημέρα έχει ξεκινήσει»

Κώστας Μαρκόπουλος στον ΣΚΑΙ: «Ο ένας προσπαθούσε να κρατήσει τον άλλο να μείνουμε στο κόμμα» – «Το non paper κατασκευάστηκε από το γραφείο Καμμένου!»

Ο Πάνος Καμμένος μιλά στο ΣΚΑΙ για τις αποχωρήσεις στελεχών: «Όσοι έφυγαν ζητούν υποταγή από τον σουλτάνο Σαμαρά»

ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο: Αυξήσεις στο ρεύμα έως 48% ζητάει η ΔΕΗ