Πώς διαμορφώνεται το τηλεοπτικό πρόγραμμα την Κυριακή των εκλογών;

Από το πρωί της Κυριακής τα κανάλια έχουν ριχτεί στη μάχη της ενημέρωσης...

Το τηλεοπτικό τοπίο της Κυριακής θα έχει έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές και αρκετές αλλαγές, ώστε οι πολίτες να είναι ενήμεροι για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα των δήμων της χώρας αλλά και για το πως διαμορφώνονται τα αποτελέσματα μετά το τέλος αυτής.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 18 Μαϊου θα έχει ως εξής:

ANT1

Την πρώτη αίσθηση της ατμόσφαιρας την ημέρα των εκλογών θα δώσει το «Πρωινό ΑΝΤ1» με τον Γιώργο Παπαδάκη από τις 7:00 μέχρι τις 13:00. Με καλεσμένους από όλους τους χώρους, διαφωτιστικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα όπου θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες, η εκπομπή θα παρακολουθήσει βήμα – βήμα τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας.

Σε ζωντανή σύνδεση με μεγάλες πόλεις και εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα από τη στιγμή που θα ανοίξουν οι κάλπες, οι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μας μεταφέρουν, όσα συμβαίνουν εκεί.

Στις 18:00, η μεγάλη εκλογική βραδιά ξεκινάει στον ΑΝΤ1 με την Μαρία Χούκλη.

Στις 19:00 ακριβώς, αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθούν τα αποτελέσματα των Exit Polls, με την εγκυρότητα της Metron Analysis και του Στράτου Φαναρά. Και σε αυτές τις εκλογές ο ΑΝΤ1 πρωτοπορεί, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του exit poll σε τρισδιάστατη απεικόνιση. Στο στούντιο, η Ρίτσα Μπιζόγλη και ο Γιώργος Κούρος σχολιάζουν τις εξελίξεις μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους. Κορυφαίοι παράγοντες της δημόσιας ζωής, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται. Επιπλέον, απεσταλμένοι ανταποκριτές του ΑΝΤ1 θα μεταφέρουν το κλίμα και από τις 13 Περιφέρειες, κατά τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων. Σε ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία των κομμάτων και των υποψηφίων, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις καθώς και δηλώσεις πολιτικών για την πορεία των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

MEGA

Στις 07.00 ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Μανώλης Αναγνωστάκης, στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», με το άνοιγμα της κάλπης, μας δίνουν τις πρώτες πληροφορίες για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα των δήμων της χώρας.

Στις 10.00 τη σκυτάλη της ενημέρωσης παίρνουν ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης με την έκτακτη εκπομπή «Η ώρα της κάλπης-Δημοτικές-Περιφερειακές 2014». Με ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ από τα γραφεία των υποψηφίων των μεγάλων δήμων της χώρας και συζητήσεις με προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μεταφέρουν το κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στις 14.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων θα παρακολουθήσουμε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τη ροή της ψηφοφορίας, αλλά και την υπόλοιπη ειδησεογραφία από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Στις 18.30 αρχίζει η μεγάλη τηλεοπτική εκλογική βραδιά στο MEGA με την εκπομπή «MEGA Εκλογές 2014». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη συντονίστρια της εκπομπής, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Παύλο Τσίμα, θα συζητούν με προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και της δημόσιας ζωής, για τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος θα παρουσιάσει την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων με την ασφαλή μέθοδο των exit polls. Στο στούντιο θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος. Μαζί θα σχολιάσουν την πρόβλεψη και θα δώσουν την πρώτη εικόνα εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων. 

ALPHA

07:00 Πρωινή ενημέρωση Alpha με τον Σπύρο Χαριτάτο

10:00 Ο Δήμος Βερύκιος με τον ραδιοφωνικό του παρτενέρ Πέτρο Κουσουλό, η Μαρία Νικόλτσιου, η Λώρα Ιωάννου, ο Σπύρος Χαριτάτος και ο Θάνος Δημάδης στο Μες στην καλή χαρά θα σχολιάσουν τα πάντα για την ημέρα των εκλογών.

Ο εκλογικός μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 18:00 με ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά στρατηγεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, τα κομματικά επιτελεία και τους υποψηφίους.

Στις 19:00, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MΑRC, Θωμάς Γεράκης, θα ανακοινώσει το exit poll. Συντονίζει ο Αντώνης Σρόιτερ, σχολιάζει και αναλύει η Έλλη Στάη. Στο στούντιο του Alpha, θα βρίσκονται επίσης κορυφαία στελέχη των κομμάτων, αναλυτές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της κοινωνίας καθώς και προσωπικότητες από τον χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. 

Την Κυριακή 18 Μαΐου καλεσμένοι στο studio του Alpha θα είναι μεταξύ άλλων και οι:

Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Πάνος Σκουρλέτης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Ραχήλ Μακρή, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Δήμου, Πέτρος Τατσόπουλος, Κώστας Αρβανίτης, Χρήστος Φερεντίνος, Γιώργος Χατζηπαύλου, Αντώνης Αντωνίου, ΣοφίαΠαπαϊωάννου, Δήμος Βερύκιος, Θάνος Δημάδης, Λώρα Ιωάννου, Νίκος Μάνεσης (από Πειραιά). Στις 7 το απόγευμα το κοινό exit poll για τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής ενώ θα παρουσιάσει exit poll και για τον Δήμο Πειραιά.

ΝΕΡΙΤ

10:00 ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 με την Οντίν Λιναρδάτου
17:00 ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 με την Οντίν Λιναρδάτου

ΣΚΑΪ

Στις 06:00 το πρωί ο Γιώργος Αυτιάς και η Μάγδα Τσέγκου καταγράφουν την έναρξη της εκλογικής αναμέτρησης και το άνοιγμα της κάπλης σε όλη τη χώρα.

Ο Βασίλης Λυριτζής και ο Δημήτρης Οικονόμου παίρνουν τη σκυτάλη της εκλογικής ενημέρωσης στις 9.00 το πρωί και μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι δίνουν τον παλμό των εκλογών. 

Από τις 12.00 και μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι η Άννα Μπουσδούκου, ο Χρήστος Κούτρας και ο Γιάννης Ντζούνος βρίσκονται στον εκλογικό ρυθμό της ημέρας.

Από τις 2.00 το μεσημέρι και για ένα δίωρο η τηλεόραση του ΣΚΑΪ έχει προγραμματίσει μία μικρή ανάπαυλα με μία αγαπημένη ελληνική ταινία που κινείται στο κλίμα της ημέρας. Πρόκειται για την «Κυρία Δήμαρχος» με την Γεωργία Βασιλειάδου και τον εκλογικό της αντίπαλο τον Βασίλη Αυλωνίτη.

Στις 16.00 συνεχίζεται ο ενημερωτικός εκλογικός μαραθώνιος με τον Σπύρο Μάλλη και την Εύα Αντωνοπούλου .

Στις έξι το απόγευμα ξεκινά η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη. Μαζί της ο Διευθυντής της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Αλέξης Παπαχελάς.

Όλο το δημογραφικό δυναμικό του ΣΚΑΙ με ζωντανές συνδέσεις μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Στις 19.00 η εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από τον εκλογικό αναλυτή του ΣΚΑΪ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη. Παράλληλα στο στούντιο καλεσμένοι από το χώρο της πολιτικής και δημοσιογράφοι σχολιάζουν τα αποτελέσματα και τα μηνύματα της κάλπης.

STAR

19:45 – 22:00 Διευρυμένο δελτίο ειδήσεων με ρεπορτάζ, αναλύσεις, καλεσμένους για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2014, με παρουσιάστρια τη Μάρα Ζαχαρέα και κεντρικό σχολιαστή τον
Νίκο Χατζηνικολάου.