Πως αντέδρασαν τα ελληνικά κανάλια στην παραίτηση Μουμπάρακ – Ποια πιάστηκαν στον ύπνο

Βίντεο: Πως μετέδωσαν τα ελληνικά κανάλια την είδηση

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο Ομάρ Σουλεϊμάν και αναλαμβάνει ο στρατός, σύμφωνα με την αναμετάδοση του CNN. Όση δημοσιότητα γνώρισε ο Χόσνι Μουμπάρακ στις 18 μέρες της εξέγερσης, δεν τις γνώρισε στα 30 χρόνια που κυβέρνησε στην Αίγυπτο! Όλα τα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την είδηση.

Στην ελληνική τηλεόραση, τυχερή φάνηκε η ΕΡΤ. Μετέδωσε πρώτη την είδηση από το Al Jazeera, μιας και στον αέρα του καναλιού ήταν σε εξέλιξη το απογευματινό δελτίο. Ακολούθησε το Mega και λίγο μετά ο Alpha. Το Alter δεν μετέδωσε την είδηση λόγω της απεργίας δημοσιογράφων και τεχνικών. Το Star δεν διέκοψε το «Φώτης και Μαρία live», ενώ ο ΑΝΤ1 δεν αντέδρασε στα ερεθίσματα, αν κι εκείνη την ώρα έπαιζε το δελτίο στη νοηματική.

Χθες το βράδυ πάντως, η δημόσια τηλεόραση με τα τρία κανάλια δεν πήρε μυρωδιά για το διάγγελμα Μουμπάρακ, παρά μόνο αρκετή ώρα αργότερα. Αρκέστηκε σε μία δεκάλεπτη απευθείας ανάλυση των λεγόμενων του Αιγύπτιου Προέδρου, αν και έχει στείλει δημοσιογράφο στην περιοχή. Για τα δε ιδιωτικά κανάλια, η κατάσταση ήταν τραγική, αφού μόνο το Mega διέκοψε για να μεταδώσει το διάγγελμα. Φαίνεται πως οι εξελίξεις στην Αίγυπτο δεν αποτελούν σημαντικό γεγονός στον τηλεοπτικό μας μικρόκοσμο…

Δείτε πως μετέδωσαν τα ελληνικά κανάλια την είδηαη: