Πολιτική η απόφαση του Χριστόδουλου Ξηρού να μην επιστρέψει στις φυλακές!

- Ο δικηγόρος του Χρ. Ξηρού, Φραγκίσκος Ραγκούσης δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία.

 - Ο καταδικασμένος ως μέλος της 17 Νοέμβρη παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί στη διάρκεια της άδειάς του
– Έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα Νέας Καλλικράτρειας στη Χαλκιδική
– Έχει εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του – Έχει περιθώρια να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι αύριο
– Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας τα ξημερώματα η μεταφορά του Σάββα Ξηρού στο νοσοκομείο Λάρισας
– Πως θα φρουρείται
Συνειδητά δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά την 9ημερη άδεια που πήρε ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Φραγκίσκο Ραγκούση. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση, συνεπή προς το επαναστατικό προφίλ και την αγάπη του για την ελευθερία».

Οι Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός, 11 χρόνια μετά τη σύλληψή τους, ως πρωταγωνιστικά μέλη της 17 Νοέμβρη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους απασχολεί και πάλι τις αστυνομικές αρχές και την κοινή γνώμη.

Ο πρώτος αναζητείται για παραβίαση περιοριστικού όρου κατά τη διάρκεια 9ήμερης άδειας από τις φυλακές. Μέχρι σήμερα είχε πάρει 7 φορές άδεια.
Ο δεύτερος έχει κινητοποιήσει τις αστυνομικές αρχές της Λάρισας, με τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης για σοβαρή νευρολογική εξέταση.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε λάβει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και θα επέστρεφε στις φυλακές στις 9-10 του ίδιου μήνα. Είχε δηλώσει τον τόπο διαμονής του κατά τη διάρκεια αυτής της άδειας. Ήταν η Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής και το σπίτι των γονιών του. Είχε καθημερινή υποχρέωση να παρουσιάζεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Χθες, 6 Ιανουαρίου, δεν το έκανε, όπως δήλωναν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα κηρύχθηκε αναζητούμενος για παραβίαση του σχετικού περιοριστικού όρου. Αναζητείται να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ωστόσο ακόμη δεν έχει εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές στις περιοχές που φαίνεται ότι κινούνταν. Στην περίπτωση που έως την ημέρα λήξης της άδειάς του δεν εντοπιστεί, ενώ παράλληλα αν δεν παρουσιαστεί στις φυλακές Κορυδαλλού, τότε θα είναι καταζητούμενος για απόδραση, όπως επισημαίνουν ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Σήμερα γίνεται και η μεταφορά του αδερφού Σάββα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για σοβαρή νευρολογική εξέταση, αφού φαίνεται πως έχει διαγνωστεί σκλήρυνση κατά πλάκας. Ο «κρατούμενος ειδικής κατηγορίας», όπως χαρακτηρίζεται, θα εισαχθεί σήμερα στο νοσοκομείο και θα νοσηλευτεί σε θάλαμο υψίστης ασφαλείας, υπό την φρούρηση δεκάδων αστυνομικών.

Τα μέτρα δρακόντεια, με αστυνομικούς της Λάρισας, να καταγγέλλουν πως η φρούρηση θα γίνεται από 4 αλλαγές, ίσως και 5ης, δηλαδή του ρεπό, ενώ αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» θα εκτελούν καθημερινά 8ωρες βάρδιες.

Παράλληλα, αστυνομικοί από τα ΑΤ Υπαίθρου διατάχθηκαν να εκτελέσουν υπηρεσία στο νοσοκομείο, σαν… διμοιρία των ΜΑΤ!

Δείτε το βίντεο!