Ποιος Έλληνας ηθοποιός αποκάλυψε ότι παραλίγο να πεθάνει σε γύρισμα;

«Κόντεψα να πεθάνω από συγκοπή».

Συνέντευξη στο περιοδικό YES παραχώρησε ο Ανέστης Βλάχος. Ο γνωστός ηθοποιός αποκάλυψε πως παραλίγο να πεθάνει σε γύρισμα ταινίας, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό που έχασε το μάτι του.

Έχετε γυρίσει περισσότερες από 180 ταινίας, θυμάστε κάτι πιο έντονα από αυτές;

Όταν γυρίζαμε την ταινία «Το ποτάμι» του Νίκου Κούνδουρου κινδύνευσε η ζωή μου. Το γύρισμα έγινε καταχείμωνο στις Σέρρες και εγώ έπρεπε να μπω στον Στρυμώνα και να ρίχνω νερό πάνω μου για να δροσίζομαι. Παρόλο που εκείνη την εποχή κατέβαιναν από πάνω κομμάτια πάγου, εγώ μπήκα κανονικά κι έκανα το γύρισμα. Όμως λόγω χαμηλής θερμοκρασίας, λιποθύμησα. Οι συνεργάτες μου με έβγαλαν γρήγορα έξω μελανιασμένο και ευτυχώς είχαν μαζί τους οινόπνευμα. Άρχιζαν να με τρίβουν, γιατί δεν ανέπνεα. Κόντεψα να πεθάνω από συγκοπή. Το αστείο είναι ότι μετά ο Κούνδουρος μου λέει ήθελα ακόμα ένα πλάνο και του είπα ας το κάνουμε. Αγαπούσα τη δουλειά μου και ήθελα όλα να είναι τέλεια.

Ενώ είχατε ξεκινήσει την καριέρα σας, σας συνέβη ένα ατύχημα και χάσατε το μάτι σας…

Μετά την ταινία το «Κορίτσι με τα μαύρα», δούλευα παράλληλα σε οικοδομή. Μπήκε πρόκα στο μάτι μου και το έχασα. Όμως η Έλλη Λαμπέτη και ο Δημήτρης Χορν με φρόντισαν πάρα πολύ. Με πήγαν σε έναν γιατρό, έδωσαν οι ίδιοι τα λεφτά της επέμβασης και του νοσοκομείου και τους ευγνωμονώ. Παρότι είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ τότε, η ανάγκη με έκανε να προχωρήσω και να μην το βάλω κάτω.