Ποιοι είναι οι Γερμανοί παρουσιαστές της Eurovision

Πρόκειται για τους Anke Engelke, Stefan Raab και Judith Rakers που θα υποδεχθούν τις 43 συμμετοχές στους ημιτελικούς που θα διεξαχθούν στις 10 και 12 Μαίου και τον τελικό της 14ης Μαίου του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού.

Ό άντρας της παρέας Stefan Raab έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τον διαγωνισμό της Eurovision καθώς έγραψε τους στίχους των γερμανικών τραγουδιών που διαγωνίστηκαν στις Εurovision toy 1998, του 2000 και του 2004. Βέβαια η μεγάλη επιτυχία ήρθε πέρσι οπότε η Γερμανία κέρδισε τον διαγωνισμό. Ο Stefan έχει θητεία και σε ψυχαγωγικά προγράμματα της Γερμανικής τηλεόρασης κυρίως στον τηλεοπτικό σταθμό ProSieben.

Η Judith Rakers προέρχεται από την ενημέρωση. Η γοητευτική δημοσιογράφος είναι η οικοδέσποινα του μαγκαζίνο «Tageschau». Πρόκειται για μια εκπομπή επικαιρότητας με μεγάλη τηλεθέαση που παρουσιάζεται μέσα από τη συχνότητα του καναλιού ARD. Η δημοσιογράφος έχει καθημερινή εκπομπή και στο Γερμανικό ραδιόφωνο.

Την τριάδα των παρουσιαστών συμπληρώνει η Anke Engelke. Με καναδικές ρίζες η νεαρή ηθοποιός ξεκίνησε να ασχολείται με τον χώρο του θεάματος στα 12 της χρόνια. Εκτός από την υποκριτική ασχολείται και με τραγούδι καθώς συμμετέχει σε σόουλ γκρουπ ενώ έχει παρουσιάσει και εκπομπές στην Γερμανική τηλεόραση όπως παλαιότερα στο RTL.