Πλήρωσε ακριβά το ρατσιστικό tweet η Βούλα Παπαχρήστου – Τέθηκε εκτός της Ελληνικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του τριπλού προκαλεί με tweet δύο εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη των Αγώνων του Λονδίνου - Σάλος στα social media με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια

Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε: “Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό”.

Ηδη στα social media έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων και μάλιστα είναι πολλά τα μηνύματα εκείνων που ζητούν από την ελληνική ολυμπιακή επιτροπή να μην επιτρέψει στην Παπαχρήστου να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να αναφέρουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν η Παπαχρήστου είχε στείλει με tweet ευχές στον Ηλία Κασιδιάρη, για την γιορτή του.

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και των αντιδράσεων που προκάλεσε, η αθλήτρια έδωσε την απάντηση της μέσω twitter:

Η υπόθεση αυτή πήρε και πολιτική διάσταση, αφού η Δημοκρατική Αριστερά ζήτησε -με ανακοίνωση της- την ανάκληση της Παπαχρήστου από τους Oλυμπιακούς Αγώνες.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο.

Η δημόσια συγγνώμη της αθλήτριας

Ανακοίνωση Τύπου

«Αθήνα, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012.

Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμιση

Βούλα Παπαχρήστου».

Δείτε όσα είπε ο Ισίδωρος Κούβελος:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες