ΠίξΕλ: Καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Ρήγος

Σήμερα στις 15:15 στον Alpha.

Μία κάμερα, 12 καλλιτέχνες. Η δουλειά τους, οι στιγμές τους, η σχέση τους με τα social media.

Ο Γιώργος Νανούρης, στο τέταρτο επεισόδιο του ΠίξΕλ συναντά τον Κωνσταντίνο Ρήγο στις πρόβες του στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Μιλούν για τα 25 χρόνια που συμπληρώνει φέτος με όλες του τις ιδιότητες (χορογράφος, σκηνοθέτης και εικαστικός καλλιτέχνης), αλλά και για το πώς καταφέρνει να συνδυάζει το Εθνικό Θέατρο με τις νυχτερινές πίστες.

Ποιο ήταν το πρώτο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε; Πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το χορό και γιατί δεν έδωσε εξετάσεις στη Δραματική Σχολή; Πώς αντιμετωπίζει τις κριτικές και πώς αισθάνεται που τον θεωρούν αιρετικό καλλιτέχνη; Οι ερωτήσεις πολλές. Οι απαντήσεις ανατρεπτικές.

Πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ, ο Κωνσταντίνος Ρήγος εξηγεί στην κάμερα του «ΠίξΕλ» την πολύ καλή σχέση που έχει με τα social media, αλλά και το λόγο που δεν χαμογελά ποτέ στις φωτογραφίες. Ο επίλογος αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης γράφεται στο θέατρο Σημείο, στην παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» που σκηνοθέτησε.

Και όπως συμβαίνει σε κάθε επεισόδιο, ο Γιώργος Νανούρης χαρίζει στον Κωνσταντίνο Ρήγο ένα κινητό τηλέφωνο και του αναθέτει μια δημιουργική αποστολή: Να φτιάξει με αυτό ένα μονόλεπτο βίντεο με ελεύθερο θέμα. Η τεχνολογία γίνεται προσωπική ματιά. Το βλέμμα του καλλιτέχνη γίνεται βλέμμα μας. Τα βίντεο και των 12 καλεσμένων του ΠίξΕλ θα είναι το αντικείμενο μίας έκθεσης ανοιχτής προς το κοινό, που θα διεξαχθεί μετά το τέλος των 12 εκπομπών.