Πέτρος Κουσουλός: «Είδα τον εαυτό μου στα περιοδικά με την κοπέλα μου και…»

«Είναι λίγο «κλειστό» το επάγγελμα του παρουσιαστή και του δημοσιογράφου.»

Η φετινή σεζόν για εκείνον ολοκληρώθηκε με μία πετυχημένη ραδιοφωνική συνεργασία με τον Δήμο Βερύκιο και δυο τηλεοπτικές εκπομπές – καθημερινά συμμετείχε από το ραδιόφωνο στο Happy Day και παρουσίασε το Checkpoint με τη Γιάννα Παπαδάκου. Ο δημοσιογράφος μίλησε στο περιοδικό People και στην Νάνσυ Παραδεισανού…

Θεωρείς πως λόγω ηλικίας μπορείς να πείσεις τόσο πολύ ώστε να κάνεις μια δική σου ενημερωτική εκπομπή;
Δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την ηλικία. Ίσα ίσα, ο κόσμος συνηθίζει. Αν το προϊόν που του δίνεις το σέβεται και σε ό,τι αφορά το ενημερωτικό έχει μια αντικειμενική ενημέρωση, τότε πιστεύω ότι θα πας καλά. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν σου δίνονται εύκολα ευκαιρίες στην ελληνική τηλεόραση. Είναι λίγο «κλειστό» το επάγγελμα του παρουσιαστή και του δημοσιογράφου. Το λέω στην τρόικα, αν μας διαβάσουν. (γέλια) Θα πρέπει να το κοιτάξουμε αυτό, να δούμε πώς θα ανοίξει. Και το λέω για εμάς που είμαστε η νέα γενιά ανθρώπων, που πρέπει κάποια στιγμή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να βγούμε πιο μπροστά.

Το όνομά σου ήταν στη λίστα του Πάνου Καμμένου, αναφέροντας πως είχες πάρει –μεταξύ άλλων δημοσιογράφων– χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).
Αναλογίσου ότι το «θέμα» ξαφνικά προέκυψε μια ημέρα πριν από τη συζήτηση και την ψήφιση στη Βουλή σκληρών, πολύ σκληρών προαπαιτούμενων, από ανθρώπους που το έπαιζαν αντιμνημονιακοί. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Επί της ουσίας όμως. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, για τις καμπάνιες και τις εκστρατείες του, συνεργάζεται εμπορικά σχεδόν με το σύνολο των ΜΜΕ. Σε ό,τι με αφορά ως φυσικό πρόσωπο, δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ. Το ποσό δε που αναγράφεται είναι αναληθές. Πρόκειται για διαφημιστική δαπάνη σε sites και περιοδικά με τα οποία συνεργάζομαι, πλήρως τιμολογημένη, μεγάλο μέρος της οποίας μάλιστα δεν έχει εισπραχθεί. Το πλέον αστείο είναι ότι επιχειρήθηκε ταύτιση με την τρόικα και την προηγούμενη κυβέρνηση. Είναι γνωστό ότι η γραφίδα μου θεωρούνταν επιθετική και εχθρική για το προηγούμενο καθεστώς. Η δημοσιογραφία που ασκώ ακούει μόνο στη συνείδησή μου και όχι σε οικονομικά ανταλλάγματα ή πολιτικές φιλίες και άλλου είδους σκοπιμότητες.

Ξέρεις τι ψάχνει ο κόσμος για σένα πιο πολύ στο Google; Για το ύψος σου και την κοπέλα σου.
1,93 το ύψος.

Και κοπέλα;
Δεν πιστεύω ότι έχει νόημα να μιλάω για τα προσωπικά μου. Είμαι σε μια σχέση, περνάω καλά, ο χρόνος θα δείξει. Είδα τον εαυτό μου στα περιοδικά με την κοπέλα μου και δεν μου άρεσε. Δεν θέλω να γίνεται βορά η ζωή μου. Σε προσωπικό επίπεδο αν με ρωτάς, είμαι καλά, προσπαθώ να περνάω καλά και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία στη ζωή μας γενικότερα. Δεν πρέπει να έχεις μόνο το επαγγελματικό ή μόνο το προσωπικό.