Παύλος Σταματόπουλος: «Δεν νομίζω ότι πέρυσι ήταν κάτι λάθος»

«Όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται με πολύ ομαδικό πνεύμα, δεν υπάρχει κάποιος που αποφασίζει και διατάζει.»

Ο Παύλος Σταματόπουλος μίλησε στην Σοφία Τσίρκα και στο περιοδικό MYtv για το «Σπίτι μου σπιτάκι μου» και τον ανταγωνισμό.

Πιστεύεις ότι ήταν λάθος που πέρυσι στο πάνελ της εκπομπής δεν υπήρχαν περισσότεροι δημοσιογράφοι;

Κοίτα δεν υπάρχει λάθος και σωστό, κατά την άποψη μου. Τα πάντα κρίνονται από τα πράγματα γύρω. Αλλιώς είναι να έχεις αντίπαλο ένα σίριαλ και αλλιώς μια ζωντανή εκπομπή. Επομένως, πέρυσι μπορεί να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και να λειτουργήσαμε διαφορετικά, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν κάτι λάθος. Απλά φέτος πρέπει να αλλάξουμε λίγο την ταυτότητα της εκπομπής, και βρισκόμαστε σε αυτόν τον δρόμο. Θεωρώ ότι το τηλεοπτικό κοινό το Σαββατοκύριακο έχει λίγο μεγαλύτερο εύρος στα θέματα που επιλέγει να δει.

Αν καταλαβαίνεις ότι μία στήλη της εκπομπής δεν «τραβάει», πως θα αντιδρούσες;
Κοίτα, στην εκπομπή μας επικρατεί ομαδικό πνεύμα. Σίγουρα υπάρχουν κάποια εργαλεία που είναι οι τηλεθεάσεις και μπορείς να τα διαβάσεις και να τα αποκωδικοποιήσεις. Από εκεί και πέρα λειτουργούμε ως ομάδα και με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και με τα άλλα παιδιά, και παίρνουμε από κοινού κάποιες αποφάσεις. Δεν είμαστε από τους ανθρώπους που μας πιάνει πανικός. Αν κάτι δούμε σε βάθος χρόνου ότι δεν έχει απήχηση, όσο και αν εμάς μας αρέσει και το αγαπάμε, προσπαθούμε να το αλλάξουμε, να βρούμε άλλο τρόπο προσέγγισης. Όλες αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται με πολύ ομαδικό πνεύμα, δεν υπάρχει κάποιος που αποφασίζει και διατάζει. Μου αρέσει να τα συζητάω αυτά και με ανθρώπους έξω, για να μπορώ να έχω αντίληψη από άτομα που δεν ανήκουν στον χώρο, που είναι κανονικοί τηλεθεατές. Εμείς δεν είμαστε κανονικοί τηλεθεατές πλέον, επομένως άποψη παίρνω από όλους και για όλα. Αυτοί είναι πιο ψύχραιμοι βασικά, γιατί εμείς όλοι νομίζουμε ότι ο κόσμος περιστρέφονται γύρω από εμάς και ότι αυτό που κάνουμε είναι φοβερό, αλλά δεν είναι έτσι.

Γνωρίζοντας φέτος ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, υπήρχε επιπρόσθετο άγχος;
Εμένα με αγχώνει πιο πολύ όταν δεν υπάρχουν προγράμματα. Όταν έχεις απέναντι σου μια σειρά που είναι κάτι τελείως άσχετο, δεν μπορείς να βελτιώσεις τη δική σου εκπομπή με την έννοια του ανταγωνισμού. Τι να ανταγωνιστείς; Τις ατάκες; Όταν υπάρχουν ανταγωνιστικές εκπομπές, έχεις μία ευθεία σύγκρουση, οπότε και εσύ μπορείς να βελτιωθείς και γενικότερα να μοιραστεί και πιο εύκολα το κοινό. Όταν υπάρχουν τρία ή τέσσερα ομοειδή προγράμματα, εκεί αναγκαστικά κάποια στιγμή ο τηλεθεατής θα επιλέξει το καλύτερο θέμα, τον καλύτερο καλεσμένο, την καλύτερη μαγειρική. Αυτό δεν σε αγχώνει, επειδή έχεις περιθώρια και να βελτιωθείς και να φτιάξεις το πρόγραμμα σου απέναντι σε ένα πρόγραμμα που είναι ανταγωνιστικό. Εμένα με ευχαριστεί να υπάρχουν προγράμματα ίδια, γιατί ανάβουν τα αίματα και είναι καλό για τις ζώνες που υπάρχουν ζωντανές εκπομπές.