Πάρις Σκαρτσολιάς: Πόσο επηρέασε τη ζωή του το «Καφέ της Χαράς»;

«Θυμάμαι τον Χάρη Ρώμα να...».

Συνέντευξη στο περιοδικό «MY tv» και τη Μάρα Σαρρή έδωσε ο Πάρις Σκαρτσολιάς, ο οποίος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο από τη συμμετοχή του στο «Καφέ της Χαράς», υποδυόμενος τον Μανωλάκη, τον τηλεοπτικό γιο του Χάρη Ρώμα. Ο νεαρός ηθοποιός μίλησε για εκείνη την εποχή και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη σειρά τον επηρέασε στη ζωή του, καθώς όπως είπε, στερήθηκε αρκετά πράγματα.

Μικρός υποδυόσουν τον Μανωλάκη στην επιτυχημένη κωμική σειρά του Χάρη Ρώμα «Το Καφέ της Χαράς». Τι κέρδισες από εκείνη τη συνεργασία;

Και τι δεν κέρδισα; Κατ' αρχάς, όντας παιδί, το να συνεργάζομαι με τόσο σπουδαία ονόματα μου έδωσε μια πρώτη γεύση από το επάγγελμα. Με άλλα λόγια, έμαθα τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι δυνατοί ηθοποιοί. Επίσης, γνώρισα αρκετό κόσμο και το σημαντικότερο είναι ότι, όταν αποφάσισα ύστερα από έντεκα χρόνια να ασχοληθώ ξανά με την υποκριτική, βρήκα αμέσως την πόρτα ανοικτή. Το Καφέ της Χαράς παίζει καταλυτικό ρόλο σε ότι και αν έχω κάνει μέχρι τώρα και σε οτιδήποτε και αν κάνω επαγγελματικά στο μέλλον.

Υπήρξε κάποια συμβουλή που σου έδωσαν τότε οι συμπρωταγωνιστές σου την οποία ακολουθείς μέχρι σήμερα;

Κάποια ιδιαίτερη συμβουλή δεν θυμάμαι, αλλά αυτό που κράτησα από αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι μπορείς, εύκολα ή δύσκολα, να έχεις αναγνωρισιμότητα. Παρ' όλα αυτά μπορείς να κρατήσεις τον εαυτό σου. Επίσης, ένα άλλο που έμαθα από τη συνεργασία μου μαζί τους είναι να παλεύεις μέρα με τη μέρα για να γίνεσαι καλύτερος στη δουλειά σου. Να σου δώσω ένα παράδειγμα: Θυμάμαι τον Χάρη Ρώμα, ο οποίος έχει τεράστια πείρα και είναι καταξιωμένος στη δουλειά του. Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος στεκόταν σε κάποιες σκηνές, σε μια ατάκα ή σε οτιδήποτε δεν του άρεσε και έκανε πρόβες προσπαθώντας να βρει τρόπους για να βγει καλύτερο το αποτέλεσμα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά πολύ αυτό που κάνει. Αυτή την εικόνα τη θυμάμαι πολύ έντονα.

Πώς επηρέασε τη ζωή σου η συμμετοχή σου σε μια τόσο επιτυχημένη αλλά και προβεβλημένη σειρά;

Δεν με επηρέασε καθόλου, από την άποψη του να πήραν τα μυαλά μου αέρα. Με επηρέασε, όμως, σε άλλα πράγματα. Όταν τελείωσαν τα γυρίσματα της σειράς, μου βγήκαν η ένταση και η επιθυμία να κάνω πράγματα τα οποία είχα στερηθεί λόγω της συμμετοχής μου στο Καφέ της Χαράς. Στην πορεία, αυτό με πήγε πίσω στο σχολείο, γιατί την περίοδο που πήγαινα στην Α' και Β' Λυκείου ήθελα να είμαι όλη την ώρα έξω και να κάνω ότι δεν έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Έχασα πράγματα από την παιδική μου ηλικία και είχα έντονα την ανάγκη να τα ζήσω.