Πάρης Σκαρτσολιάς: Πώς αντέδρασε όταν γράφτηκε ότι πέθανε από ναρκωτικά;

«Υπήρχαν και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες…».

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε ο Πάρης Σκαρτσολιάς, ο οποίος μίλησε για την εποχή που είχε γραφτεί πώς πέθανε από τα ναρκωτικά.

Μέσα από το διαδίκτυο κυκλοφόρησε ότι είχες μπλέξει με ναρκωτικά…

Ναι, ναι…

Βρισκόσουν σε μια κατάσταση άθλια, ότι ήσουν ετοιμοθάνατος και το χειρότερο που κυκλοφόρησε ήταν ότι πέθανες από ναρκωτικά.

Ναι, φοβερά πράγματα. Ήταν τουλάχιστον αστείο. Ξέρεις τι μου άρεσε; Ότι υπήρχαν και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ενοχλήθηκα όταν το διάβασα, αλλά από εκεί και πέρα διαψεύδεται σε ένα δευτερόλεπτο αυτό. Με πείραξε πάρα πολύ αυτό με τα ναρκωτικά, γιατί μπορεί να είναι ταμπέλα που θα σου κολλήσει και να σου δημιουργήσει πρόβλημα στη ζωή σου. Δεν έγινε, ευτυχώς. Δεν είχα ποτέ καμία επαφή με ναρκωτικά.

Από ποια αιτία ή αφορμή θεωρείς ότι ξεκίνησε όλη αυτή η φημολογία;

Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό είναι το ποιος θα ήθελε να μου κάνει κακό. Μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι της εποχής. Το έχουν κάνει σε πάρα πολύ κόσμο, ήταν παγκόσμια μόδα εκείνης της εποχής. Πέρα από Έλληνες ηθοποιούς, στο εξωτερικό, όπως ο Τζόνι Ντεπ, έπαθε το ίδιο πράγμα που έπαθα κι εγώ, μιλάμε για μεγάλους ηθοποιούς. «Σκότωναν» έτσι ανθρώπους.

Οι γονείς σου πώς αντέδρασαν στην είδηση του θανάτου του παιδιού τους μέσα από το διαδίκτυο;

Τότε μέναμε μαζί. Θύμωσαν, κάναμε μια μήνυση κατά αγνώστων, έτσι για να υπάρχει. Δεν περιμέναμε αποτελέσματα, αλλά το κάναμε για το γαμ… που λένε. Στεναχωρήθηκαν.

Γιατί δεν βγήκες να διαψεύσεις τις φήμες;

Δεν θα βγω ποτέ να δικαιολογήσω το προφανές, δεν μου αρέσει.