Πανελλήνιες 2016: Όλες οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Το θέμα που έπεσε στη Νεοελληνική γλώσσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν από δοκίμιο του Παπανούτσου και είχε να κάνει με την φιλία - Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βατό και κατανοητό θέμα

Βατά και κατανοητά χαρακτηρίζονται τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Το μάθημα είναι γενικής παιδείας και σε αυτό εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Το κείμενο από το δοκίμιο του Παπανούτσου πάνω στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές κρίνεται βατό και κατανοητό, ενώ προσιτά χαρακτηρίζονται και τα θέματα. Ειδικότερα, η άσκηση κατανόησης του κειμένου χαρακτηρίζεται βατή, ενώ «κλασικές» για τους διαβασμένους υποψήφιους είναι οι ερωτήσεις θεωρίας και οι λεξικολογικές ασκήσεις. Τα δύο ερωτήματα της έκθεσης δεν πρέπει να αιφνιδίασαν τους υποψήφιους, αναφέρουν, επίσης, οι εκπαιδευτικοί αναλυτές.

Το θέμα που έπεσε είναι από το βιβλίο «Πρακτική φιλοσοφία» του Παπανούτσου και είχε να κάνει με την φιλία. Τίτλος: «Τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας και ο ρόλος των ΜΜΕ, δηλαδή των κοινωνικών δικτύων και η διαμόρφωση της γνήσιας φιλίας»

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ