Πάμε Μαδαγασκάρη;

Τι περιλαμβάνει το τηλεοπτικό μενού του Σαββάτου;

16:50 ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟU – MEGA

Θεραπείες χωρίς φάρμακα

Η εκπομπή «‘Ολα για την υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί στο MEGA, αναζητά θεραπείες χωρίς φάρμακα. Η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της εκπομπής, η οποία διερευνά κατά πόσο οι θεραπευτικές αυτές μέθοδοι, που σε μεγάλο βαθμό είναι σήμερα αποδεκτές και από την κλασική ιατρική, μπορούν να λύσουν σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας με χαμηλότερο κόστος από τα φάρμακα.
‘Ολο και περισσότεροι άνθρωποι τα τελευταία χρόνια δηλώνουν ότι έχουν βοηθηθεί από τις θεραπευτικές αυτές προσεγγίσεις, ενώ υπάρχουν και δεκάδες μελέτες που αποδεικνύουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με αυτούς τους τρόπους παθήσεις όπως ο πόνος, η κεφαλαλγία, τα προβλήματα του πεπτικού συστήματος, οι αλλεργίες, ακόμη και εξαρτήσεις όπως από το αλκοόλ ή το κάπνισμα.

Στην εκπομπή παρουσιάζονται επίσης μέθοδοι όπως η οστεοπαθητική, η δραματοθεραπεία, η ρεφλεξολογία, μια νέα θεραπευτική μορφή γιόγκα και το ολιστικό μασάζ. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ως στόχο να επιλύσουν κυρίως προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος αλλά και σε μεγάλο βαθμό να βελτιώσουν ιατρικά προβλήματα που σχετίζονται με την ψυχική μας ισορροπία.

Στο στούντιο φιλοξενούνται γιατροί που εφαρμόζουν τις συγκεκριμένες μεθόδους αλλά και παθολόγος που εκπροσωπεί την κλασική ιατρική. Οι επιστήμονες μιλούν για τις αμφιλεγόμενες, από αρκετούς θεραπείες, αναζητώντας τις πραγματικές τους ενδείξεις, τα οφέλη τους στον οργανισμού αλλά και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η εφαρμογή τους.

Καλεσμένη στο στούντιο είναι η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, η οποία για αρκετά χρόνια χρησιμοποιεί τις θεραπείες αυτές για να βρει λύσεις σε προβλήματα υγείας που την απασχολούν.

17:00 ANNITA SOS – ALPHA

Το Αννίτα SOS είναι μία ζωντανή κοινωνική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική εκπομπή με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους τηλεθεατές, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν άμεσα ζητώντας συμβουλές και λύσεις για καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά.

Η Αννίτα Πάνια θα υποδέχεται στο πλατό της εκπομπής ανθρώπους της διπλανής πόρτας, oι οποίοι θα της εξομολογούνται τα θέματα που τους απασχολούν και σε συνεργασία με μία επιτροπή ειδικών συμβούλων θα αναζητά λύσεις. Η εκπομπή φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα τηλεοπτικό group therapy, αφού θα δίνεται η ευκαιρία στους τηλεθεατές να προσφέρουν και οι ίδιοι λύσεις και ιδέες, αλλά και να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα συμμετέχοντας τηλεφωνικά σε παιχνίδια.

18:10 Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ – ΝΕΤ

«Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Οι θρυλικές μάχες του Α´ Βαλκανικού πολέμου, ο «αόρατος πόλεμος» των κατασκόπων, η σύγκρουση Βενιζέλου-Κωνσταντίνου και η παράδοση της πόλης από τον Οθωμανό πασά παρουσιάζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Ακόμα, θα προβληθεί σπάνιο αρχειακό υλικό από τις μάχες, με την είσοδο του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και άγνωστες φωτογραφίες και έγγραφα της εποχής.

Ο Ελληνικός στρατός στη θυελλώδη προέλασή του για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, είχε την υποστήριξη ενός «αόρατου» στρατού κατασκόπων, που με πολλούς κινδύνους παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες. Ο Αθανάσιος Σουλιώτης ή «Νικολαΐδης», ο πιο ριψοκίνδυνος Έλληνας πράκτορας, κατάφερε να αποσπάσει πληροφορίες από τις αντίπαλες γραμμές και να βρει απρόσμενους συμμάχους. Έλληνες πατριώτες που υπηρετούσαν στον βουλγαρικό στρατό, όπως ο γιατρός Φίλιππος Νίκογλου, μπόρεσαν να ειδοποιήσουν έγκαιρα τον Βενιζέλο, ότι οι Βούλγαροι προελαύνουν προς τη Θεσσαλονίκη.

Η εκπομπή παρουσιάζει μέσα από ντοκουμέντα και μαρτυρίες την σύγκρουση Βενιζέλου και Κωνσταντίνου, με αφορμή την στάση του διαδόχου να μην σπεύσει να μπει πρώτος με τον στρατό στη Θεσσαλονίκη. Ερευνητές της περιόδου μιλούν για το άγνωστο παρασκήνιο με τον Βουλγαρικό στρατό προ των πυλών της πόλης και το θρίλερ για την παράδοσή της από τον Οθωμανό αρχιστράτηγο Χασάν Ταχσίν. Τελικά ο πασάς της Θεσσαλονίκης παρέδωσε την πόλη με την ιστορική φράση «από Έλληνες την πήραμε και σε ‘Έλληνες την παραδίδουμε». Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία στην εκπομπή του εγγονού του Χασάν Ταχσίν Πασά, Ίνη Μεσαρέ.

Στην εκπομπή περιγράφουν την αγωνιώδη προέλαση του ελληνικού στρατού: ο Διευθυντής του Ιδρύματος Ελ. Βενιζέλος Νίκος Παπαδάκης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Βασίλης Νικόλτσιος, ο Ναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμπης, ο δημοσιογράφος και ιστορικός Τίτος Αθανασιάδης, οι ιστορικοί Σαράντος Ι. Καργάκος, Απόστολος Παπαγιανόπουλος, Γιάννης Μέγας και Αθηνά Τζινίκου, η διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Ιστορίας του Νεωτέρου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών Ελένη Γαρδίκα-Κατσιαδάκη, οι πανεπιστημιακοί Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ζήσης Φωτάκης και Σπύρος Πλουμίδης, ο εκπαιδευτικός και ερευνητής τοπικής ιστορίας Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Λιτοχώρου Νίκος Βλαχόπουλος.

21:00 ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ – ΑΝΤ1

O Αλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος, είναι τέσσερις φίλοι από το ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης, που έφτασαν στη Μαδαγασκάρη. Εκεί περνούν καλά, όμως τους πιάνει ξαφνικά νοσταλγία για την πατρίδα τους. Έτσι, με τη βοήθεια των πιγκουΐνων και του βασιλιά των λεμουριών, θα επισκευάσουν ένα αεροπλάνο. Το μόνο που θα καταφέρουν όμως είναι να φτάσουν μέχρι την Αφρική! Εκεί, ο Αλεξ θα συναντήσει τον πατέρα του, ο Μάρτι θα βρει πολλές άλλες ζέβρες, όμοιες με εκείνον, ο Μέλμαν θα προσπαθήσει να εκφράσει τον έρωτά του για την Γκλόρια, ενώ εκείνη θα βρει έναν άλλον ιπποπόταμο και θα τα φτιάξει μαζί του. Πριν όμως αρχίσουν να ψάχνουν τρόπους για να φύγουν και από την Αφρική, θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο γιατί στέρεψε ξαφνικά το νερό στη συγκεκριμένη περιοχή…

21:15 Η ΜΑΓΙΣΣΑ – MEGA

Ο εγωπαθής ηθοποιός Τζακ Γουάιατ διαλέγει την παντελώς άγνωστη ‘Ιζαμπελ ως συμπρωταγωνίστριά του, στη διασκευή της κλασικής τηλεοπτικής σειράς, «Η Μάγισσα». Σκοπός του είναι να μονοπωλήσει αυτός τα φώτα της δημοσιότητας και να αναστήσει την καριέρα του στο Χόλυγουντ, που έχει πάρει… την κατιούσα. ‘Ομως, όταν η ‘Ιζαμπελ, που είναι πραγματικά μάγισσα, ανακαλύπτει το σχέδιο του Τζακ, μηχανεύεται ένα ξεκαρδιστικό μαγικό ξόρκι, που θα του μείνει αξέχαστο!

22:45 KING KONG – STAR

Στη δεκαετία του ’30, ο Καρλ Ντάνχαμ, ματαιόδοξος σκηνοθέτης, καταφθάνει με το συνεργείο του στο απομονωμένο Νησί της Νεκροκεφαλής, κοντά στη Σουμάτρα. Μαζί του είναι η Αν Ντάροου, πρωταγωνίστρια της ταινίας που ετοιμάζει ο Καρλ και ο Τζακ Ντρίσκολ, νεαρός σεναριογράφος και κρυφά ερωτευμένος με την Αν.

Όμως τα προβλήματα μόλις άρχισαν. Η απαγωγή της Αν από τους ιθαγενείς του νησιού επιβεβαιώνουν τις φήμες που είχαν φτάσει στ’ αυτιά του Καρλ και του Τζακ. Ο Κινγκ Κονγκ, ένας γορίλας γιγαντιαίων διαστάσεων, ζει μαζί με άλλα προϊστορικά ζώα, που κατάφεραν να επιβιώσουν, αιώνες τώρα, στα βάθη της αχανούς, τροπικής ζούγκλας του νησιού. Τώρα οι ιθαγενείς, σκοπεύουν να προσφέρουν την Αν ως θυσία στον Κινγκ Κονγκ. Μόνο που ο τεράστιος γορίλας δεν θα σκοτώσει τη νεαρή κοπέλα. Αντίθετα, θα νιώσει έλξη γι’ αυτήν ενώ ο Ντρίσκολ αναζητεί τα ίχνη της και ο Ντάνχαμ, που βλέπει τον Κινγκ Κονγκ ως την ευκαιρία για να γίνει πλούσιος και διάσημος, ετοιμάζει να βάλει σ’ εφαρμογή τα δικά του, σκοτεινά σχέδια…

00:15 MANEATERS – ΣΚΑΙ

Αποτέλεσμα της επεκτεινόμενης κυριαρχίας του ανθρώπου στην άγρια φύση, οι επιθέσεις των άγριων ζώων ενάντια στους ανθρώπους αυξάνονται διαρκώς. Η εκπληκτική αυτή σειρά, συνδυάζοντας βιντεοσκοπημένες επιθέσεις και μαρτυρίες επιζώντων, ερευνά 6 ζώα – θηρευτές, όπως είναι οι καρχαρίες, τα άγρια σκυλιά, οι τίγρεις, οι αρκούδες, οι κροκόδειλοι και τα λιοντάρια και αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο κυνηγούν και επιτίθενται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να αποφύγει μια τέτοια επίθεση.

«FANGS AND CLAWS»
Οι αρκούδες έχουν χάσει το φόβο τους για το ανθρώπινο είδος, καθώς οι επιθέσεις τους είναι ολοένα και περισσότερες. Αν, πάλι, πάτε στο δάσος, καλύτερα να έχετε το νου σας και στους λύκους. Βέβαια, ακόμα και τα κατοικίδια σκυλιά γίνονται πιο επιθετικά καθώς τα άγρια ένστικτά τους μπορούν να τα μεταμορφώσουν σε ψυχρούς δολοφόνους… ξημερώματα Κυριακής 02/12!

Διαβάστε ακόμα:

Η Έλενα Κατρίτση πάει στην Πόλη!