Όθωνας Μεταξάς: «Όλοι έχουμε υποστεί ψυχολογική βία από προϊσταμένους»

«Είχα κάνει αρκετές συζητήσεις για σίριαλ, αλλά...»

Ο Όθωνας Μεταξάς μίλησε στο περιοδικό 7ΜέρεςTv και στην Εύη Βαλή για το ρόλο του Φερνάντο τον οποίο υποδύεται στην παράσταση «Μέθοδος Γκρόνχολμ».

Τι έκανε τόσο αγαπητό το συγκεκριμένο έργο στο ελληνικό κοινό;
Είναι ένα έργο που έχει ανατροπές, έχει χαρακτήρες. Ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί. Γιατί και οι άνθρωποι βιώνουν στον εργασιακό τους χώρο ή κατά τη διαδικασία συνεντεύξεων τέτοιες καταστάσεις και συμπεριφορές. Εύκολα μπορεί κάποιος να δει ένα κομμάτι του εαυτού του μέσα σε αυτούς τους ρόλους και σε αυτή τη διαδικασία, γιατί όλοι δουλεύουμε κάπου και όλοι έχουμε υποστεί ψυχολογική βία από προϊσταμένους.

Υπάρχει κάποιο περιστατικό το οποίο να έχεις ζήσεις εσύ;
Στη διαδικασία της επιλογής αλλά και μετά, στη διαδικασία της δημιουργίας, υπάρχουν συνθήκες δύσκολες στο θέατρο και τρικλοποδιές ή σου ζητάνε να κάνεις πράγματα που ξεπερνούν τα ηθικά σου όρια, οπότε σαφώς έχω. Δεν έχω να σου πω κάτι συγκεκριμένο, αλλά μου έχει συμβεί να ζήσω μη ανθρώπινες συμπεριφορές από ανθρώπους στο χώρο. Είτε προδοσίες, είτε ψέματα και κοροϊδίες.

Και πως τις αντιμετώπισες;
Τις περισσότερες νομίζω τις έχω θάψει σα να μην συνέβησαν, γιατί μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις. Βέβαια, όλες αυτές κάτι αφήνουν, γιατί συσσωρεύονται. Το θέμα είναι η συσσώρευση αυτή να γίνεται μάθημα και θωράκιση και να μην είναι φθορά.

Είχες κάνει συζητήσεις για την τηλεόραση;
Ναι, είχα κάνει αρκετές και για σίριαλ αλλά υπάρχουν ανατροπές του τελευταίου λεπτού.