Όταν τα ζώδια… βγαίνουν από τα ρούχα τους!

Όλοι μας κατά καιρούς θυμώνουμε και γινόμαστε επιθετικοί, ο καθένας όμως για διαφορετικούς λόγους.

Ας δούμε λοιπόν, την φανερή και την κρυφή επιθετικότητα των ζωδίων, αλλά και τις αιτίες που τους προκαλούν το μεγαλύτερο θυμό.

ΚΡΙΟΣ

Τι να κάνει έναν Κριό να γίνει εκτός εαυτού; Οτιδήποτε από τις αναμενόμενες μέχρι τις πιο απροσδόκητες καταστάσεις. Κάποιος πήγε να του φάει τη θέση στην ουρά της τράπεζας. Του έκανε σφήνα στην οδηγήση. Του κοίταξε την γυναίκα. Του προσέβαλε τον κολλητό. Όλα αυτά είναι επιθετικές ενέργειες, που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου. Και θα ξεπλυθούν, αν όχι με αίμα, τουλάχιστον με φωνές, με αντικείμενα που εκσφενδονίζονταικαι πόρτες που βροντούν, ακόμα και με απειλές χειροδικίας. Που δεν θα σταματήσουν, εκτός αν ο πρόξενος του θυμού του υποχωρήσει και ζητήσει συγγνώμη. Το καλό είναι ότι ο θυμός περνάει, εξίσου απότομα, όπως άρχισε. Το κακό, ότι ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι… απώλειες θα αφήσει πίσω του.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος θυμώνει όταν κάποιος παραβιάσει τα κεκτημένα του, τα δικαιώματά του και οτιδήποτε θεωρεί ιδιοκτησία του. Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος θα πρέπει πρώτα να έχει κάνει αρκετά βήματα μέσα στην ταυρίσια «επικράτεια». Παρόλο που ο Ταύρος συνήθως δείχνει να μην ενοχλείται, αυτό είναι παραπλανητικό. Γιατί παρακολουθεί το… θέμα από την πρώτη στιγμή. Όμως ελέγχει τα νεύρα του, μετράει τα λόγια του και περιμένει να δει μέχρι πού θα πάει η πρόκληση. Άλλωστε θεωρεί την αυτοκυριαρχία σαν μια ένδειξη δύναμης. Αλίμονο όμως σε όσους εκλάβουν αυτή την αντίδραση σαν αδυναμία! Γιατί, αν η υπομονή έχει για όλους τα όριά της, για τον Ταύρο το ξεπέρασμά τους ισοδυναμεί με ηφαιστειακή έκρηξη. Μαζί του, το ρητό «Να φοβάσαι την οργή του ήρεμου ανθρώπου» βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος εκδηλώνει τον θυμό του περισσότερο με εκνευρισμό παρά με ξεσπάσματα. Πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ τρομερό, για να αντιδράσει έντονα. Τις περισσότερες φορές ο θυμός του είναι εγκεφαλικός. Και ο τρόπος που θα επιτεθεί σε όποιον τον προκάλεσε, είναι κυρίως φραστικός. Μη νομίζεις όμως ότι αυτό τον κάνει λιγότερο απειλητικό. Με τον Δίδυμο ισχύει το γνωμικό: «Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει». Θα τσακίσει λοιπόν τον αντίπαλο, χτυπώντας τον εύστοχα στα πιο ευαίσθητα σημεία του. Θα τον προσβάλει, θα τον πληγώσει, θα τον ρεζιλέψει, θα τον εκθέσει. Και συχνά χωρίς να χρειαστεί καν να καταφύγει σε βρισιές, που ως γνωστόν είναι το όπλο αυτού που δεν έχει επιχειρήματα. Από επιχειρήματα ο Δίδυμος άλλο τίποτα. Και αν υπάρχουν θεατές, ακόμα καλύτερα!

Διαβάστε τα υπόλοιπα ζώδια στο Tlife