«Όταν συνεργάστηκα με την Αλίκη οι μισοί μου φίλοι μου έκοψαν το άλλο πρωί την “καλη­μέρα”»

«Ακόμα κι όταν αρρώστησε....»

 Μια δυνατή και άγνωστη φιλία συνέδεε τη Ρούλα Πατεράκη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η ηθοποιός μίλησε για αυτή στο περιοδικό People και στον Άρη Βασιλειάδη με αφορμή τις αντιδράσεις για τη συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά.

«Αυτό με τον Σάκη Ρουβά δεν είναι τίποτα μπροστά σε εκείνο με την Αλίκη. Οι μισοί μου φίλοι μου έκοψαν το άλλο πρωί την “καλη­μέρα”. Απέκτησα ξαφνικά φανατικούς εχθρούς» εκμυστηρεύεται η ηθοποιός για τη συνεργασία της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και συνεχίζει…

«Για τρία χρόνια, μέχρι να φύγει, ήμα­σταν φίλες. Εκμυστηρευτήκαμε η μία στην άλλη πολλά. Ήταν πολύ ευφυής. Ήθελε να κάνει στροφή στην καριέρα της. Γνώριζε τις δυνατότητες της ηλι­κίας της, την πίεση των θαυμαστών της και τα στενά χρονικά περιθώρια για μια γενναία στροφή. Ήξερε τι ήθελε. Αν μπορούσε να το κάνει. Κι αν προλά­βαινε… Η αυτογνωσία είναι πολύ σημα­ντικό πράγμα σε ένα σταρ. Γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν καμία επίγνωση. Άλλο να είσαι φιλόδοξος και άλλο μα­ταιόδοξος. Ήταν πολύ εργατική, κά­ναμε πρόβες χωρίς πεντάωρα και συνδικαλισμούς. Ακόμα κι όταν αρρώ­στησε. Ίσως γι’ αυτό δεν το καταλά­βαμε. Δούλευε ενώ ήταν άρρωστη ήδη τρία χρόνια». Η Ρούλα Πατεράκη ήταν εκείνη που έμαθε πρώτη για την αρρώ­στια της Αλίκης και από τους τελευταί­ους που την είδαν. «Ήταν μεγάλο σοκ για μένα. Ακόμα και τώρα, δεν το έχω ξεπεράσει. Όταν βλέπω ταινία της στην τηλεόραση, αλλάζω κανάλι. Αδυνατώ να διαχειριστώ την απώλειά της».