Όταν οι Έλληνες …γκρέμιζαν το Ολυμπιακό Στάδιο στον τελικό της Φανής Χαλκιά

Ο ενθουσιασμός του πλήθους στο κατάμεστο στάδιο ήταν πρωτοφανής και κάλυψε σε πολλές περιπτώσεις τις ζωντανές ανταποκρίσεις των δημοσιογράφων.

Εκείνο το ζεστό απόγευμα του Αυγούστου του 2004, το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας είχε γεμίσει Ελλάδα. Έλληνες από όλο τον κόσμο είχαν αγοράσει πολύ καιρό πριν ένα εισιτήριο για τον τελικό των 200 μέτρων ανδρών, εκεί όπου περίμεναν να δουν τη συνέχεια της χρυσής έκπληξης του Σίδνεϋ, τον Κώστα Κεντέρη. Η υπόθεση ντόπινγκ ωστόσο, είχε φροντίσει να ανατρέψει τις προσδοκίες όλων, από την παραμονή της έναρξης των αγώνων.

Τα εισιτήρια όμως, είχαν βγει. Το στάδιο ήταν κατάμεστο. Οι Έλληνες αποζημιώθηκαν με τη χρυσή διάκριση σε ένα άλλο αγώνισμα. Η Φανή Χαλκιά κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400 μ. εμπόδια μέσα στη χώρα της! Στιγμές που όσοι βρέθηκαν εκεί, θα τις θυμούνται για πάντα…

Το πλήθος παραληρούσε, καθώς η Ελληνίδα αθλήτρια ανέβαινε κατά τη διάρκεια της κούρσας. Στα τελευταία μέτρα η ένταση κορυφώθηκε, οι εξέδρες του γηπέδου σείονταν από τα συγχρονισμένα χοροπηδητά και ένας τρομερός ήχος ενθουσιασμού κάλυψε οτιδήποτε άλλο! 

Δυστυχώς, τέσσερα χρόνια αργότερα, μια νέα υπόθεση ντόπινγκ, απογοήτευσε ξανά τους Έλληνες. Το χρυσό μετάλλιο της Αθήνας στιγματίστηκε στο Πεκίνο, όταν μετά από έλεγχο της WADA η Φανή Χαλκιά βρέθηκε θετική σε εξέταση για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες