Ορφέας Αυγουστίδης: «Κανείς δεν μου έδωσε δουλειά επειδή είμαι γιος της Τζομπανάκη»

«Αν και δεν κρύβομαι πίσω από κανέναν τοίχο, δεν έδωσα δικαίωμα ώστε να εκθέσω τις συντρόφους μου...»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα «Η ΑΠΟΨΗ» τα πάντα για τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν στα πρώτα του βήματα στον χώρο της υποκριτικής τέχνης που δεν ήταν άλλοι από το Νίκο Περράκη και την Ελένη Ράντου αλλά και τους γονείς του, Μαρία Τζομπανάκη και Ντίνο Αυγουστίδη, οι οποίοι δεν μεσολάβησαν ποτέ για να πάρει κάποια δουλειά.

«Την πρώτη μου δουλειά στον χώρο, μου την έδωσε ο Νίκος Περράκης στις «Σειρήνες στο Αιγαίο», όταν ήμουν ακόμα στο πρώτο έτος στη δραματική σχολή. Ο πρώτος άνθρωπος που μου έδωσε ευκαιρία στο θέατρο ήταν η Ελένη Ράντου. Ελπίζω η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν να τους δικαίωσε. Το τι χρωστάω στην Ελένη ή στο Νίκο είναι σε προσωπικό επίπεδο και νομίζω ότι έχει γίνει μέσα σε αυτά τα χρόνια. Δεν περιμένω να περάσουν 15.000 χρόνια για να βγω δημόσια να τους πω ευχαριστώ. Έχει συμβεί πολύ νωρίτερα και τη στιγμή που έπρεπε. Το λέω με πολύ μεγάλο σεβασμό και ευγνωμοσύνη», αποκαλύπτει στην «ΑΠΟΨΗ» για τους ανθρώπους που του έδωσαν τη δυνατότητα να ξεκινήσει την καριέρα του στον κινηματογράφο και το θέατρο.

Όσο για το αν το επώνυμό του ήταν εισιτήριο ή εμπόδιο της καριέρας του, ο Ορφέας Αυγουστίδης ξεκαθάρισε: «Τίποτα από τα δύο. Κανείς δεν με πήρε στη δουλειά του επειδή ήξερε τη μαμά μου ή το μπαμπά μου και ούτε οι γονείς μου θα έμπαιναν ποτέ σε αυτή τη διαδικασία, διότι είναι διακριτικοί και αξιοπρεπείς. Το μόνο καλό που μου άφησε το όνομά ήταν ότι οι άνθρωποι στο χώρο με σεβαστήκανε επειδή σεβόντουσαν τους γονείς μου. Από κει και πέρα, ό,τι κέρδιζα από τη δουλειά είναι προσωπικό μου θέμα. Δεν λέω ότι είμαι ταλαντούχος αλλά ότι οι γονείς μου δεν μεσολαβήσανε ποτέ για να πάρω μια δουλειά. Ποτέ δεν χτυπήσανε την πόρτα κανενός να πούνε: «πάρε τον γιόκα μου»», ενώ συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Τους συμβουλεύομαι τους γονείς μου εφόσον έχω πάρει πρώτα την απόφαση για να δω αν ενστικτωδώς έχω επιλέξει σωστά ή όχι. Τους εμπιστεύομαι».

Γιατί δεν βλέπουμε την προσωπική του ζωή στα ΜΜΕ; «Αν και δεν κρύβομαι πίσω από κανέναν τοίχο, δεν έδωσα δικαίωμα ώστε να εκθέσω τις συντρόφους μου, τους φίλους μου ή και εμένα τον ίδιο. Από την άλλη, είτε με σεβάστηκαν οι συνάδερφοί σου και δεν προέβαλαν τη ζωή μου, είτε στην πραγματικότητα δεν αφορά κανέναν η προσωπική μου ζωή – και έτσι είναι-. Γιατί να γίνει θέμα η δικιά μου ζωή, εφόσον δεν είμαι άνθρωπος που είμαι συνέχεια στην τηλεόραση; Και να γινόταν, δεν θα πουλούσε και είμαι χαρούμενος με αυτό. Αν πουλάς την προσωπική σου ζωή κάθε μέρα στα εξώφυλλα τότε δίνεις τροφή και μια άλλη «αξία»», τόνισε ο γνωστός ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμα:

«Θα κάνω γυμνισμό. Σιγά μην έρθει άνθρωπος να τραβήξει εμένα φωτογραφία»