Ορέστης Τρίκας: «Τον τελευταίο καιρό απέχω από το σεξ»

«Έκλεισα την πόρτα της προσωπικής μου ζωής και...»

Ο ηθοποιός Ορέστης Τρίκας μίλησε στην Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό «Λοιπόν» για την προσωπική του ζωή και την …κρίση που πέρασε.
Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;

Τι είναι αυτό; Θέλω να ερωτευτώ, είμαι μόνος σου λέω αλήθεια. Ξέρω ότι γι’ αυτό ευθύνομαι εγώ γιατί αγαπάω τόσο πολύ τη δουλειά και παρασύρομαι πολύ συχνά από αυτήν. Μαγεύομαι από όλο αυτό και δίνω το 100% του εαυτού μου. Ίσως τελικά αυτό είναι λάθος. Έχω μείνει πολύ καιρό τώρα μόνος μου και αρχίζω και λέω «Όπα, Ορέστη, σύνελθε, η δουλειά είναι μια χαρά, αλλά υπάρχεις και εσύ, που πρέπει να ζήσεις κι άλλα πράγματα, δεν είναι μόνο η δουλειά ». Ξέρω ότι ευθύνομαι μόνο εγώ, δεν φταίει η δουλειά. Θα μπορούσε να υπάρχει η προσωπική μου ζωή και η δουλειά. Φταίω γιατί φώτισα πιο πολύ τη δουλειά και είναι λάθος μου. Τώρα δεν θα ξανακάνω το ίδιο λάθος.

Άρα έχεις στερηθεί πράγματα λόγω δουλειάς.
Έκλεισα την πόρτα της προσωπικής μου ζωής και άφησα την πόρτα της δουλειάς ανοιχτή. Στη δουλειοά έδωσα όλο μου τον εαυτό. Θα μπορούσα , αν ήθελα, να συνυπάρχουν αυτά τα δύο. Δεν ήξερα τον τρόπο να διαχειριστώ και τα δύο μαζί. Ξέχασα τον Ορέστη. Δεν μιλάω μόνο για τα ερωτικά, αλλά και για τους φίλους μου, που έκαναν να με δουν ένα χρόνο. Κάποια στιγμή σταμάτησε να χτυπάει το τηλέφωνο και ταρακουνήθηκα τότε. Μια – δυο με έπαιρναν να πάω για καφέ και δεν μπορούσα. Συνειδητοποίησα ότι απομάκρυνα τους φίλους μου. Πέρασα την «κρισάρα» μου, τα έβαλα κάτω, τα ζύγισα και είπα ότι μποορούν να συνυπάρχουν όλα αυτά. Τώρα έχω αρχίσει να τα φτιάχνω όλα.

Είσαι άνθρωπος που επιλέγεις να έχεις σχέση στη ζωή σου;
Ναι, καθαρά, δεν είμαι άνθρωπος του one night starnd, και όσες φορές το δοκίμασα, 2-3 φορές, μη φανταστείς, δεν με τρέλανε.

Άρα όταν λες ότι δεν έχεις σχέση, απέχεις και από το ερωτικό κομμάτι, του σεξ;
Ναι, τον τελευταίο καιρό…απέχω απ[ό το σεξ… Εντάξει, δεν είμαι και… νέκρα, αλλά ναι δεν είμαι όπως θα ήμουνα σε μία σχέση. Γι’ αυτό σου λέω θέλω να ερωτευτώ.