Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Τι τηλεθέαση έκανε η τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016
2016 Rio Olympics - Opening Ceremony - Maracana - Rio de Janeiro, Brazil - 05/08/2016. The Olympic Flame is seen lit during the opening ceremony. REUTERS/Kai Pfaffenbach FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

Πόσοι τηλεθεατές στην Ελλάδα παρακολούθησαν τη μεταμεσονύκτια ζωντανή μετάδοση και πόσοι την είδαν μαγνητοσκοπημένη;

[dfp_ads id=236982]

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο τα είχε όλα… Από μηνύματα για το περιβάλλον και τους πρόσφυγες, μέχρι Ζιζέλ και σάμπα, οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια λιγότερο φαντασμαγορική τελετή από προηγούμενες διοργανώσεις, αλλά με αρκετές συγκινητικές στιγμές.

Στην Ελλάδα, λόγω της διαφοράς ώρας, η ζωντανή μετάδοση έγινε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου από την ΕΡΤ1. Ωστόσο, η δημόσια τηλεόραση φρόντισε να προβάλλει άλλες δύο φορές την τελετή έναρξης, στις 11 το πρωί του Σαββάτου από την ΕΡΤ2 και το ίδιο βράδυ στην prime time της ΕΡΤ1. Ποια ώρα κέρδισε περισσότερους τηλεθεατές;

Η μεταμεσονύκτια ζωντανή μετάδοση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σημείωσε τηλεθέαση 21,3% στο σύνολο και 18,7% στο δυναμικό κοινό. Η πρωινή επανάληψη από την ΕΡΤ2 ήταν αυτή που συγκέντρωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά με μέσο όρο στο σύνολο 23,2% και 21,5% στο νεανικό κοινό. Μάλιστα, έφτασε σε τέταρτο έως και 29,2%. Η βραδινή επανάληψη, όπως ήταν αναμενόμενο, κινήθηκε αρκετά χαμηλότερα, στο 8,5% και 7,6% αντίστοιχα.

Υψηλή τηλεθέαση σημείωσε η ΕΡΤ2 και το απόγευμα του Σαββάτου τόσο με τα προκριματικά της γυμναστικής όσο και με τον αγώνα της Ελλάδας με την Ιαπωνία στο πόλο. Το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης άγγιξε σε τέταρτο το 30,4%!

Ευτυχώς για μας, μέσα στα …άδεια τηλεοπτικά προγράμματα του Αυγούστου, έρχονται οι μαραθώνιες ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις της ΕΡΤ από τη Βραζιλία για να μας κάνουν να ξαναπατήσουμε το κουμπί στην τηλεόραση.