Όλγα Τρέμη: «Μηδένισα το κοντέρ όταν επέστρεψα»

«Αισθάνομαι καλύτερα. Αισθάνομαι ότι λειτουργώ πιο ουσιαστικά και πιο δημιουργικά».

Αφοπλιστικά ειλικρινής όπως πάντα, η Όλγα Τρέμη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της μιλάει στο TV ΕΘΝΟΣ και τον Αλέξη Μίχα για το μικρό διάστημα αποχής της από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την επιστροφή της και το νέο της τηλεοπτικό εγχείρημα με τη βραδινή εκπομπή ONline.

Η απόφαση της επιστροφής

«Με μεγάλη δυσκολία αναθεώρησα, γιατί αυτό που είχα πει τότε, το πίστευα απόλυτα. Θεώρησα ότι με έναν τρόπο ήταν καθήκον μου να το κάνω. Σκέφτηκα ότι η ανανέωση, που είναι το ζητούμενο, έχει πολλές εκδοχές. Μπορεί κάτι να αλλάξει εντελώς. Ριζικά. Αλλά μπορεί να ανανεωθεί και εκ των έσω. Αυτή είναι ούτως ή άλλως μια διαρκής πρόκληση για όσους μετέχουν σε ένα εγχείρημα. Σε εκείνη τη φάση, της επιστροφής, υπήρξε σύγκλιση απόψεων απ' όλες τις πλευρές στο εξής: Τη δική μας ανανέωση και το δικό μας νέο στίγμα να τα επιχειρήσουμε εκ των έσω με τον συγκεκριμένο τρόπο που το κάνουμε τους τελευταίους μήνες».

Η αλλαγή

«Οι άνθρωποι πρέπει συνεχώς να προχωράνε μπροστά. Να παίρνουν τα μηνύματα των καιρών, να προσπαθούν να ανανεώνονται γιατί αλλιώς χάνουν το τρένο. Αυτό είναι ένα διαρκές στοίχημα. Αισθάνομαι καλύτερα. Αισθάνομαι ότι λειτουργώ πιο ουσιαστικά και πιο δημιουργικά».

Το ONline και η συνεργασία με τον Νίκο Ευαγγελάτο

«Έρχεται σε μια διαφορετική στιγμή και σε μια διαφορετική δική μου φάση. Ωριμότητας αν θέλετε, μεγαλύτερης εμπειρίας, διάθεσης και άλλων πραγμάτων. Για μένα ήταν αρχή, όπως ήταν και το δελτίο. Μηδένισα το κοντέρ όταν επέστρεψα. Δεν είπα ξεκινάμε από εκεί που είχαμε μείνει. Είπα «Τώρα κάνουμε κάτι άλλο». Το θέμα λοιπόν της βραδινής εκπομπής είχε αυτή τη διάσταση της νέας φάσης που αισθάνομαι ότι βρίσκομαι, αλλά και την έννοια του να ανοίξω μια χαραμάδα ώστε να εκφράζομαι με τρόπο πιο ελεύθερο, πιο ανθρώπινο, πιο χαλαρό σε σχέση με το δελτίο.

Αρχικά όταν προτάθηκε να συνεργαστούμε με τον Νίκο, το ήθελε κι εκείνος κι εγώ. Μας άρεσε η ιδέα αυτή. Γιατί όχι μόνη μου λοιπόν; Γιατί δεν είμαι της παλιάς σχολής πως ένας παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων ή εκπομπής από μόνος του είναι το «φως το αληθινό». Στόχος ήταν να γίνει κάτι διαφορετικό, κάτι καινούργιο στον βαθμό που αυτό θα είχε την αποτύπωσή του και σε επίπεδο μετρήσεων. Θα μπορούσε παρότι είναι κάτι καινούριο να μην είχε την αποδοχή του κόσμου. Έγιναν αρκετές συζητήσεις. Όλοι συνεισέφεραν, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι του concept ήταν ιδέα του Νίκου Ευαγγελάτου».