Όλγα Λαφαζάνη: Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για μένα ξέρουν αν είμαι γλάστρα ή όχι

Διαβάστε τη συνέντευξή της

σε συνέντευξη που έδωσε στο»Έθνος» και τον Λευτέρη Μπιντέλα.

-Στην εκπομπή «Tv Weekend» είστε πάντα ήρεμη και χαλαρή. Δεν εκνευρίζεστε ποτέ;
«Γενικότερα είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος, σπάνια εκνευρίζομαι και στις προσωπικές μου σχέσεις, πόσω μάλλον στην εκπομπή. Ούτως ή άλλως θεωρώ ότι για τα περισσότερα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε δεν υπάρχει λόγος να φτάνεις στα άκρα για να δημιουργήσεις εντυπώσεις. Π.χ. συζητάμε για τη Γιουροβίζιον. Δεν χρειάζεται να φτάνεις εκτός ορίων. Τα θέματα που με εξοργίζουν είναι αυτά από το αστυνομικό ρεπορτάζ ή που αφορούν εγκλήματα ή κακοποίηση παιδιών και εκεί πραγματικά εκνευρίζομαι και πολλές φορές προτιμώ να μη συμμετέχω σε μια συζήτηση. Αλλά στα υπόλοιπα θέματα επικαιρότητας, με αυτά που ασχολούμαστε εμείς κυρίως, εντάξει, δεν υπάρχει λόγος…»

– Εχετε κάποια κρυφή φιλοδοξία σε επαγγελματικό επίπεδο;
«Είμαι από το 2003 στον χώρο και αν με ρωτούσες όταν ξεκινούσα θα σου έλεγα αυτό, εκείνο. Υστερα από τόσα χρόνια αυτό που επιθυμώ είναι να μπορώ να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που να μπορώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Δηλαδή είτε να παίρνω συνεντεύξεις από ανθρώπους που μου αρέσει είτε να μπορώ να μοντάρω ένα θέμα όπως θέλω εγώ ή να εκφράζω την άποψή μου ελεύθερα και να αισθάνομαι ότι το εκτιμούν οι άνθρωποι για τους οποίους εργάζομαι.»

– Αισθανθήκατε ποτέ αυτό που λέμε «τηλεοπτική γλάστρα»;
«Πολλές φορές έχω αισθανθεί ότι πολλοί άνθρωποι είτε από τον χώρο είτε και εκτός με αντιμετωπίζουν έτσι (σ.σ.: ως τηλεοπτική γλάστρα), αλλά πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. Οχι ότι δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, αλλά δεν σκέφτομαι κακοπροαίρετα, ενώ το έχω εισπράξει όλο αυτό, δεν είναι κάτι που με ενοχλεί. Γιατί ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει σε σένα και άνθρωποι που πραγματικά έχουν ενδιαφερθεί για το ποια είμαι εγώ ξέρουν αν είμαι γλάστρα ή όχι, χαζή ή οτιδήποτε.»

– Ο σύζυγός σας τι σας λέει για τα επαγγελματικά; Σας κάνει «παρατηρήσεις», δεν ασχολείται, τα βρίσκει όλα τέλεια;
«Τέλεια όχι. Ούτε ότι δεν ασχολείται. Οτιδήποτε δεν του αρέσει ή τον ενοχλεί θα μου το πει. Τελευταία «παρατήρησή» του ήταν πρόσφατα σε μια συνέντευξή μου που είχα ρωτήσει κάτι γελώντας. Το οποίο εντόπισα κι εγώ ότι δεν ήταν σωστό. Γενικότερα μου κάνει «παρατηρήσεις» αλλά εστιάζονται στην παρουσίαση των θεμάτων μου και ποτέ για την εμφάνισή μου.»