Οι ''Νέοι φάκελοι''… και η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα!

Τι πραγματικά συμβαίνει, πόσοι ξεφεύγουν και πώς ακριβώς;

Μία μεγάλη έρευνα με γυρίσματα πολλών μηνών σε χώρους που για πρώτη φορά μπαίνει τηλεοπτική κάμερα. Από την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 και για μία σειρά από εκπομπές κάθε Δευτέρα στις 23.00 στον ΣΚΑΪ. «Οι Νέοι Φάκελοι» παρουσιάζουν μια μεγάλη έρευνα για το που βρίσκεται η φοροδιαφυγή και τι πραγματικά αποδίδουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί του κράτους, για τους οποίους τόσα ακούμε και τόσο λίγα γνωρίζουμε.

Ο Αλέξης Παπαχελάς και ο Τάσος Τέλλογλου απαντούν στα ερωτήματα που όλοι έχουμε και στα οποία σπάνια δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις για τα έσοδα του ελληνικού κράτους και την φοροδιαφυγή.

Τον Νοέμβριο του 2011 τα έσοδα των εφοριών μειώθηκαν κατά 19,3% έναντι του ίδιου μήνα του 2010 παρά το γεγονός ότι επιβλήθηκαν περισσότεροι φόροι. Τι πάει λάθος; Γιατί ξεφεύγουν ακόμα εύκολα οι μεγάλοι φοροφυγάδες παρά την πρόοδο που έγινε την τελευταία διετία και ποια είναι τα νέα εργαλεία που εισήχθησαν στην δουλειά της εφορίας την τελευταία διετία;

Ο Τάσος Τέλλογλου και η Μαριάννα Κακαουνάκη για περισσότερο από ένα τρίμηνο αναζητούν την άκρη του νήματος της φοροδιαφυγής όπου αυτή θα μπορούσε να βρίσκεται:

Στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος όπου φθάνουν καθημερινά χιλιάδες καταγγελίες πολιτών από όλη την Ελλάδα, στις συσκέψεις των ελεγκτών που προετοιμάζονται να ερευνήσουν μια εταιρία επενδύσεων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 5 εκ. ευρώ, στα υπόγεια των εφοριών όπου τα χειρόγραφα αρχεία δίνουν την δυνατότητα φοροδιαφυγής πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στα υποθηκοφυλακεία όπου βρίσκονται πολλές κρυμμένες απαντήσεις για το αν υπάρχουν τελικά λεφτά, στα ιατρεία των γιατρών που κατηγορήθηκαν δημοσίως για μεγάλη φοροδιαφυγή
αλλά και μπροστά στις κινήσεις και την προετοιμασία της Ομάδας Ελέγχου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και Υψηλών Εισοδημάτων – που στοχεύει -για πρώτη φορά- στην φορολόγηση του μεγάλου πλούτου: «μια έννοια άγνωστη για το υπουργείο» μέχρι τώρα, θα εξηγήσει στην κάμερα της εκπομπής στέλεχος του υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αγανακτισμένοι της Wall Street στους ΝΕΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ!

Ευρώ ή δραχμή; Έλληνες οικονομολόγοι διεθνούς φήμης απαντούν!

Η Ντόρα Μπακογιάννη στους Νέους Φακέλους