Οι ενημερωτικές εκπομπές τραυμάτισαν την ψυχαγωγία

Ποιο πρωινό έκανε την υψηλότερη τηλεθέαση;

Η εβδομάδα ξεκίνησε χθες με τα νούμερα της τηλεθέασης να μοιράζονται ανάμεσα στις πρωινές εκπομπές λόγω εκλογών.Το τηλεοπτικό κοινό θέλησε να ενημερωθεί για τις πολιτικές εξελίξεις και τα εκλογικά αποτελέσματα και στράφηκε προς τις ενημερωτικές εκπομπές, δινοντας τους σημαντικό μερίδιο τηλεθέασης.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο το Liveu της Πόπης Τσαπανίδου, έκανε 13,2%, ενώ στο νεανικό κοινό 10,7%. Η Άννα Μπουσδούκου και το Τώρα έκανε στα γενικά 10,7% και στο νεανικό 12,7%, όσο για τον Γιώργο Αυτιά και το Magazino του έκανε στα γενικά 13,2% και 9,2% στα νεανικά.

Τα νούμερα αυτά, όπως είναι φυσικό στο σύνολο και των τριών ενημερωτικών  εκπομπών τραυμάτισαν την ψυχαγωγία αφού αφαιρέθηκαν από τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές.

Έτσι, το Πρωινόmou, έκανε στα γενικά 15,2%,ενώ στα νεανικά 16,2% και το ΠρωινόANT1, έκανε στα γενικά 24,1% και στο δυναμικό κοινό 24,9% αντίστοιχα, νούμερα που είναι και για τις δυο αυτές εκπομπές χαμηλότερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει .

Παρατηρούμε λοιπόν μια μικρή πτώση στα ψυχαγωγικά προγράμματα , πράγμα που είναι απολύτως λογικό την επομένη των εκλογών και μοίρασμα στη πίτα της τηλεθέασης.

Παυλίνα Ντάσιου

Δείτε τις μετρήσεις τηλεθέασης αναλυτικά