Οι αρετές και οι θυσίες των Ελλήνων!

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η χώρα μας κι εμείς οι έλληνες, είμαστε στο μικροσκόπιο και ουκ ολίγες φορές έχουμε δεχθεί αρνητική κριτική από αρκετές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ναι, περνάμε δύσκολα, αλλά, όπως αποδείχτηκε και πριν από λίγες μέρες, με τη συμμετοχή του κόσμου στην καμπάνια του MEGA, «Νοιάζομαι Μοιράζομαι», εμείς, οι απλοί πολίτες βοηθούμε ο ένας τον άλλο.

Αυτό το Σάββατο, η Έλενα Κατρίτση συναντά έναν άνθρωπο που από το 1998, εμπράκτως έχει προσφέρει πολλά σε αρκετούς που έχουν ανάγκη. Ο λόγος για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου που το 1998 ίδρυσε την «Κιβωτό του Κόσμου» κι όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται κοντά σε μονογονεϊκές οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Έδωσα απέναντι στο Θεό και στα παιδιά την υπόσχεση ότι θα παραμείνω ως το τέλος. Είναι καθήκον και υποχρέωση να μην εγκαταλείπουμε στα δύσκολα. Είμαι ιερέας και το χρέος μου είναι να νοιαστώ, όποιος κι αν είναι ο άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια…».

Ο ιερέας, μιλά στην κάμερα της εκπομπής «Προσωπικά» για τα παιδικά του χρόνια, για το έργο του που έχει βραβευτεί από την UNESCO και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα κρούσματα ρατσισμού, αλλά και τον εθελοντισμό κι επισημαίνει ότι «αυτοί που βοηθούν είναι κυρίως οι φτωχοί άνθρωποι, από το υστέρημά τους! Ξέρετε, ο Έλληνας έχει πολύ μεγάλες αρετές, παρά τα όσα μας καταμαρτυρούν. Όταν δει να γίνεται έργο, κάνει θυσίες…».

Στην εκπομπή της ΝΕΤ όμως, που θα μεταδοθεί το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 4 το μεσημέρι, υπάρχουν και συγκλονιστικές εξομολογήσεις, όπως του 15χρονου Εφραίμ που λέει «Προσωπικά» πως «καλύτερα που δεν είμαι πλούσιος, δε θα μάθαινα τίποτα, δε θα με ένοιαζε ο διπλανός μου, ενώ τώρα με νοιάζει! Κι επειδή βρέθηκα στη θέση κάποιου που έχει ανάγκη, τον καταλαβαίνω και θέλω να τον βοηθήσω. Αυτό έμαθα, να δίνω κι εγώ όσα μπορώ και περισσότερα……».

Συγκλονιστική και η μαρτυρία του Νίκου, που μεγαλώνει εδώ και τρία χρόνια μόνος τον μικρό του γιο. «Είχα φτάσει σε τέτοιο σημείο που σκεφτόμουν να φουντάρω, δεν άντεχα άλλο…», εξομολογείται αλλά χάρη στην υποστήριξη που του δόθηκε, μπορεί να φροντίζει σήμερα το παιδί του και να ελπίζει για το μέλλον.

«Έχω τρία παιδιά, τα αγαπάω, τα θέλω! Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά όποια κρίση κι αν περάσω, δεν μπορώ να τα παρατήσω…». Η Άννα μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της. Είναι άνεργη τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν μπορούσε να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειάς της. Όταν βρέθηκε σε απόγνωση, αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια. Και της δόθηκε, μέσα από την «Κιβωτό», αλλά και από άλλους ανθρώπους, που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες, μπροστά στις δύσκολες στιγμές, πιάνουμε ο ένας το χέρι του άλλου και προχωράμε όλοι μαζί!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Ενώ εμείς πήξαμε στα τούρκικα σήριαλ, οι τούρκοι μαθαίνουν ελληνικά!