Ο Βαγγέλης Μαρινάκης απόψε στην Αυτοψία

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, δίνει την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη και απαντάει στα προεκλογικά επιχειρήματα των αντιπάλων του.

Τι δηλώνει για την ενασχόλησή του με τα κοινά στον Δήμο του Πειραιά; Τι απαντάει στο ερώτημα ποιον θα υποστηρίξει εάν ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη δεν περάσει στον δεύτερο γύρο; Τι λέει για τον Ολυμπιακό;

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τονίζει στον Αντώνη Σρόιτερ: «Η Ναυτιλία έχει να κάνει με τον Πειραιά, τα γραφεία μας είναι στον Πειραιά, γεννήθηκα, μεγάλωσα στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός στον Πειραιά. Δεν μπορείς όταν βλέπεις διάφορα τα οποία δεν είναι σωστά, δεν σου αρέσουν, πολλοί φορείς της πόλης έχουν προβληματιστεί, ε, κάποια στιγμή ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία να τα φτιάξουν…. Ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να αφιερωθεί στον Πειραιά …. Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα τα οποία έχουμε πει ότι θα φτιάξουμε, μπορούμε να τα φτιάξουμε. Και σε αυτό είτε με δωρεές, είτε με μια σωστή διαχείριση, είτε με το ΕΣΠΑ , αυτά θα γίνουν. Είναι μια δέσμευση δική μου που μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω, θα το πετύχω. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν είναι ο Μπερλουσκόνι της Ελλάδος κάτι για το οποίο τον έχουν κατηγορήσει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε: «Εγώ έχω μάθει να βγαίνω μπροστά, δεν μασάω τα λόγια μου. Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο ούτε θα έχει δουλειές. Η μόνη του δουλειά, στην οποία μόνο λεφτά βάζει, είναι ο Ολυμπιακός. Άρα το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Καταλαβαίνω τον πανικό του κ. Μιχαλολιάκου και του κάθε Μιχαλολιάκου όταν βλέπουν έναν άνθρωπο πετυχημένο, έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Πειραιά, έναν άνθρωπο που ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα κάνει πράγματα, γιατί μπορεί να τα κάνει και θα τα κάνει, κατανοώ πως υπάρχει ένας μεγάλος πανικός και μπορεί μέσα στον πανικό σου να λες οτιδήποτε….»

Απόψε στις 24:00, ο Αντώνης Σρόιτερ και η «Αυτοψία» συναντούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη.