«Ο Τσίπρας έχει στόχο να φτωχοποιήσει τους Έλληνες από το 23% στο 70%»

Αλέξης Τσίπρας

«Αυτό είναι το target group που ψαρεύει, στη φτώχεια και στη δυστυχία. Αυτό για μένα είναι έγκλημα. Το ζητούμενο είναι πότε θα κάνει εκλογές αυτό το βλογιοκομμένο».

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλάει ανοιχτά τόσο για τον Κυριάκο Μητσοτσάκη και τη Νέα Δημοκρατία όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα, με συνέντευξη που δίνει στη Σάσα Σταμάτη για την εφημερίδα Παραπολιτικά.

Η γνώμη σου για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ποια είναι;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας οραματιστής, ένα παιδί που πραγματικά έχει σχέση με την πραγματικότητα, την πραγματική οικονομία και την πραγματική πολιτική. Εναν χρόνο έκλεισε ως αρχηγός και έχει ανεβάσει αρκετά τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί ακόμα καλύτερα και πιστεύω ότι θα πάει ακόμα ψηλότερα.

[dfp_ads id=236982]

Πιστεύεις ότι κάποια στιγμή μέσα στο 2017 ο Αλ. Τσίπρας θα βρει αφορμή να πάμε για εκλογές;
Ο Τσίπρας έχει βάλει έναν στόχο: να φτωχοποιήσει τους Ελληνες. Το 23% φτωχοποίηση έχει πάει στο 43%, θα το πάει στο 70%. Αυτό είναι το target group που ψαρεύει, στη φτώχεια και στη δυστυχία. Αυτό για μένα είναι έγκλημα. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι τους φτωχούς να τους βοηθήσουμε να ανέβουν πιο ψηλά, να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο. Εδώ κατεβαίνει. Ο Τσίπρας δεν έχει να πάρει από τον Ελληνα πολίτη τίποτα. Του έχει πάρει τα πάντα, μόνο το βρακί τού έχει μείνει.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις με μεγάλη διαφορά, ωστόσο δεν αυξάνεται το ποσοστό και παραμένει σταθερό. Σας ανησυχεί αυτό;
Με αναγωγή ξεπερνάει το 35%. Τα στοιχεία που δίνουν οι δημοσκοπήσεις είναι με 25%-27% στους αναποφάσιστους και αν κάνεις αναγωγή το ποσοστό βγαίνει ψηλά. Η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη δύναμη και μακράν. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα βγει και αυτοδύναμη. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα βγει η Νέα Δημοκρατία. Το ζητούμενο είναι πότε θα κάνει εκλογές αυτό το βλογιοκομμένο. Ο κόσμος έχει πάει στα τάρταρα. Η δυστυχία δεν έχει τέλος και πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει με μια ανατροπή. Πρέπει να ανατραπεί η σημερινή οικονομική πολιτική. Δεν είναι θέμα Τσίπρα. Είναι η πολιτική που εφαρμόζει και είναι καταστροφική.