“Ο Θεός αγαπά το χαβιάρι” του Γ. Σμαραγδή έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής! Δείτε ποιοι πήγαν!

Μια μεγάλη παραγωγή με λαμπερούς συντελεστές!

Πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής έκανε χθες το βράδυ η διεθνούς συμπαραγωγής ελληνική ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, “Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι”. Στην κατάμεστη αίθουσα βρέθηκαν πολλές επώνυμες παρουσίες ανάμεσά στις οποίες πολλά ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο.

Η πρεμιέρα έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και πολλών συντελεστών της, ανάμεσα στους οποίους ο Γερμανός ηθοποιός Σεμπάστιαν Κοχ, που υποδύεται τον Βαρβάκη, ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ο Άκης Σακελλαρίου.

Ακόμη, την ταινία παρακολούθησαν στην πρώτη πανελληνία προβολή της η Μαρινέλλα, ο Νίκος Χατζηνικολάου με την σύζυγό του Κρίστυ Τσολακάκη, η Λούκα Κατσέλη με τον σύζυγό της Γεράσιμο Αρσένη, η Μάρα Δαρμουσλή, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Λόλα Νταϊφά, η Μαρίνα Καλογήρου, ο Γιώργος Σατσίδης, η Μαργαρίτα Μάτσα και πολλοί ακόμη.

/

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

“Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι” είναι η κινηματογραφική αναπαράσταση της ζωής και του έργου του Ιωάννη Βαρβάκη, του αγράμματου πειρατή από τα Ψαρά, ο οποίος έγινε τρανός επιχειρηματίας σε ρωσικό έδαφος, διέδωσε το χαβιάρι, είχε απώλειες στην προσωπική ζωή του και αφοσιώθηκε στην ιδέα της επανάστασης του 1821.

/

Κουρσάροι στο Αιγαίο, πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 11 Οκτωβρίου…

Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα: