Ο Σταμάτης Φασουλής στον «Κόσμο Ανάποδα»

Ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός ανοίγει την καρδιά του στην Σοφία Τσίπα.

Με μια εκπομπή αφιερωμένη στον Σταμάτη Φασουλή ανοίγει αυλαία στον κόσμο του θεάτρου η Σοφία Τσίπα στον «Κόσμο Ανάποδα» σήμερα στις 16:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το πλατό γεμίζει κοστούμια και σκηνικά αντικείμενα από τις παραστάσεις του στο Εθνικό Θέατρο και τη Λυρική σκηνή και η ατμόσφαιρα …μυρίζει σανίδι

Ο αγαπημένος σκηνοθέτης και ηθοποιός αναπολεί τα φοιτητικά του χρόνια στη σχολή του Εθνικού, περιγράφει τις πιο αστείες στιγμές από τα χρόνια του “Ελεύθερου θεάτρου” και πως το θέατρο, η πολιτική, ο έρωτας και η τέχνη μπόλιαζαν μαζί και έγιναν ένα κράμα στα ξεκινήματά του.

Περιγράφει στιγμιότυπα από την περίοδο της χούντας και τη λογοκρισία που επέβαλε στην τέχνη και πως λειτουργούσε στον καταπιεσμένο ελληνικό λαό το υπονοούμενο. Ο σκηνοθέτης των επιτυχιών σχολιάζει την οικονομικό πολιτικό-κοινωνική κρίση των τελευταίων ετών, τους ηθοποιούς που πολιτεύονται, τη νέα γενιά και τη στάση της απέναντι στα κοινά.

Μοιράζεται τις αγωνίες του πριν βγει στη σκηνή, τις κραιπάλες που έκανε στη νεανική του ζωή και την τότε εξάρτησή του από το αλκοόλ. Αποκαλύπτει το ρόλο που έπαιξε στη ζωή του ο έρωτας και αν σήμερα του λείπει ένα παιδί.

Ο Σταμάτης Φασουλής ανοίγει το κεφάλαιο Δημήτρης Χορν και μεταδίδει με την αφοπλιστική αφήγησή του ανάγλυφα όλη την αύρα του σπουδαίου αυτού Έλληνα ηθοποιού. Στο στούντιο του ΣΚΑΪ για πρώτη φορά προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Χορν από το Θέατρο Χορν και το Θεατρικό Μουσείο.

Guest star η Άννα Παναγιωτοπούλου σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις της αποκαλύπτει όλα τα μυστικά και τα παραλειπόμενα από τη φιλία τους και τις δεκάδες συνεργασίες της με τον Σταμάτη Φασουλή.