«Ο Σπαλιάρας είναι το πρότυπο της εικόνας, των αισθήσεων, της διέγερσης, του απόλυτου πάθους, της βίας»

Η επιστημονική ερμηνεία του φαινομένου "Γιάννης Σπαλιάρας"...

Πού οφείλεται το γεγονός του αστρονομικού αριθμού των 4.000 γυναικών που υπέκυψαν στο αρσενικό Γιάννης Σπαλιάρας; Ο Θάνος Ασκητής εξηγεί στο Πρώτο Θέμα και τον Κώστα Μπουρούση:

Σχεδόν όλες οι γυναίκες, ακόμη και τη στιγμή που κάνουν ευκαιριακό σεξ με έναν ωραίο άνδρα, με αυτόν που πραγματικά θα αισθανθούν την ασφάλεια της γονιμοποίησής τους σε αυτόν θα δοθούν ολοκληρωτικά. Αυτόν που τους εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής στα αβγά τους, στα ωάριά τους. Γι’ αυτό και μπορεί μια γυναίκα να ποθήσει, λόγου χάρη, έναν Σπαλιάρα, ο οποίος φαντασιωσικά είναι το πρότυπο των γυναικών σήμερα.

Ξέρετε, η φαντασίωση είναι το πιο ισχυρό κομμάτι της έλξης. Το σεξ χωρίς φαντασίωση δεν υπάρχει, δεν νοείται. Ο Σπαλιάρας, για παράδειγμα, είναι το πρότυπο της εικόνας, των αισθήσεων, της διέγερσης, του απόλυτου πάθους, της βίας. Το σεξ είναι βίαιο πράγμα. Αυτή η βία αναπαράγεται μέσα στη σωματοαισθητηριακή αντίληψη του εγκεφάλου. Το σώμα δίνεται, γι’ αυτό και η γυναίκα είναι ποθούμενο ον, δίνεται σε έναν άντρα, ο οποίος εισπράττει τον πόθο του μέσα από το σώμα της. Ποθεί κάθε κομματάκι της.

Η σεξουαλικότητα είναι ισχυρό κριτήριο απόλαυσης και οργασμικής κορύφωσης που ο πόθος μεταβιβάζει ως δεδομένο. Στη γυναίκα όμως ο πόθος περνά μέσα από τα λογικά της φίλτρα, που είναι η αξία ενός άνδρα. Η γυναίκα πραγματικά πηδιέται με το μυαλό ενός άνδρα, όχι με το πουλί του. Οι πιο πολλοί άντρες που έρχονται εδώ φοβούνται, μου λένε «το ‘χω μικρό, θέλω να το μεγαλώσω, δεν μου σηκώνεται, μου πέφτει».