“Ο Πιστόριους ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει”, είπε το κατηγορητήριο – Αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής της έρευνας για τη δολοφονία

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης του, ο Όσκαρ Πιστόριους κατηγορήθηκε ότι ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει τη σύντροφό του, Ρίβα Στέενκαμπ, ενώ υπάρχουν πολλά “κενά” στην ομολογία του.

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κατήγορος Τζέρι Νελ: “Ήθελες να την προστατεύσεις; Ούτε καν την κοίταξες. Ούτε καν τη ρώτησες: Ρίβα είσαι καλά;”.

Και συνέχισε: «Ακόμα και στη δική του εκδοχή δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος στην κρεβατοκάμαρα. Δεν ξύπνησε ποτέ την Στέενκαμπ, να τη ρωτήσει αν άκουσε κάποιο θόρυβο από μέσα… Η ενέργειά του δείχνει έναν άντρα οπλισμένο που ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, όταν και αναμένεται να αποφασιστεί αν θα οριστεί εγγύηση για την αποφυλάκιση του χρυσού Παραολυμπιονίκη.

Στο μεταξύ, η αστυνομία, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, ανακοίωσε ότι αντικατέστησε τον επικεφαλής της έρευνας για τη δολοφονία, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κύριος ερευνητής, Χίλτον Μπόθα που είχε οριστεί αρχικά, κατηγορούταν για επτά απόπειρες φόνου.

Η αστυνομία αποκάλυψε ότι γνώριζε για τις κατηγορίες εις βάρος του Μπόθα, ωστόσο του ανέθεσε την υπόθεση λόγω της εμπειρίας του. Από εδώ και πέρα, την έρευνα θα συνεχίσει ο Βινεσκούμαρ Μούνου, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους.

Διαβάστε στο NEWSIT!