Ο Πέτρος Πολυχρονίδης μιλάει για τον χαμό της αδερφής του

«Δεν πέθανε από το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρούσε, αλλά από...».

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και την Νίκη Κώτσου παραχώρησε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του «Τροχού της Τύχης» Πέτρος Πολυχρόνιδης που μίλησε μεταξύ άλλων για τον θάνατο της αδερφής του, η οποία «έφυγε» από τη ζωή από σπάνια ασθένεια.

Η αδελφή σας «έφυγε» από μία σπάνια ασθένεια…

Ναι, έπασχε από δύο ετών από ένα αυτοάνοσο, την υπογαμμασφαιριναιμία. Αν και θεωρείται πλέον θεραπεύσιμη, επειδή είναι σπάνια ασθένεια, όχι από αυτές που έχει συνηθίσει ο κόσμος να ακούει, όπως καρδιοπάθειες ή ο καρκίνος, γι' αυτό ίσως δεν υπάρχει μια μονάδα κατάλληλη για τη νοσηλεία όσων πάσχουν από αυτήν.

Τι χρειάζεται αυτή η μονάδα;

Απλά αποστειρωμένους θαλάμους, γιατί οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι ευπαθείς στα μικρόβια. Όταν κάνεις τη θεραπεία και είσαι μέσα σε ένα χώρο όπου συνυπάρχουν ασθενείς με διάφορες άλλες παθήσεις, που φέρνουν μικρόβια, τότε ο κίνδυνος είναι αυξημένος. Και ως γνωστόν, τα νοσοκομεία είναι πηγή μικροβίων. Για να καταλάβετε, η αδελφή μου δεν πέθανε από το αυτοάνοσο που την ταλαιπωρούσε, αλλά από πνευμονικό οίδημα, ως συνέπεια ασθενειών που κόλλησε στο νοσοκομείο. Η αδελφή μου ήταν νοσηλεύτρια, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια φυσικά δεν μπορούσε να δουλέψει. Πέθανε, επειδή για χρόνια ολόκληρα νοσηλευόταν σε διάφορους θαλάμους μαζί με φορείς άλλων ασθενειών.

Τι δεν θα ξεχάσετε ποτέ από την αδελφή σας;

Θυμάμαι έντονα τις τελευταίες μέρες που δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε γιατί της φορούσαν διάφορα μηχανήματα και επικοινωνούσαμε με σημειώματα. Μου έγραφε “Μη φέρεις τα παιδιά να με δουν έτσι και στεναχωρηθούν. Θέλω να με θυμούνται και να με αγαπούν όπως ήμουν”. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ και θέλω να το περάσω ως μήνυμα, ότι δηλαδή πρέπει να μας θυμούνται για τα καλά και να μας αγαπούν γι' αυτά.