Ο Πέτρος Μπούτος, τα σχέδια, o ΑΝΤ1 και οι προτάσεις στη ΝΕΡΙΤ

Μετά την αποχώρησή του από το MEGA ανέλαβε επικεφαλής του «Production Hub» στον ΑΝΤ1. Κι όπως φαίνεται όλο αυτό το διάστημα ο Πέτρος Μπούτος κάνει συνεχώς επαφές και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με σκοπό η καινούργια επιχειρηματική μονάδα του Ομίλου ΑΝΤ1 να αναλάβει δραστικό ρόλο εντός, αλλά και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Χθες το μεσημέρι ορισμένοι δημοσιογράφοι συναντηθήκαμε με τον Πέτρο Μπούτο και μάθαμε αρκετά για τα σχέδια του «Production Hub». Η συζήτηση ήταν χαλαρή, αλλά γεμάτη ειδήσεις που θα μπορούσαν να αναλυθούν σε πολλές γραμμές, αλλά θα τις αναφέρω σε τίτλους, γιατί πολλές από αυτές είναι ακόμα σε εξέλιξη.

-Το «Production Hub» βρίσκεται σε επαφή με τη Walt Disney διεκδικώντας την εκτέλεση παραγωγής στη χώρα μας μίας καινούργιας αμερικάνικης σειράς. Ωστόσο αντι-πρόταση έχουν καταθέσει εταιρείες παραγωγής και από άλλες χώρες με… ευνοϊκότερες φορολογικές διευκολύνσεις και λιγότερη κρατική γραφειοκρατία, οπότε δύσκολα οι αμερικάνοι επενδυτές θα δεχτούν να έρθουν στη χώρα μας, όσο και αν η ομάδα του «Production Hub» εγγυάται σωστή παροχή υπηρεσιών.

– Το «Production Hub» δεν θα κάνει παραγωγές μόνο για τον ΑΝΤ1, αλλά και για άλλα τηλεοπτικά κανάλια. Ήδη έχουν γίνει επαφές με τον ΣΚΑΪ, την επόμενη βδομάδα θα γίνει με τον ALPHA και έχουν κατατεθεί προτάσεις και στη ΝΕΡΙΤ. Και για να μην κάνετε περιττές ερωτήσεις: όχι, δεν έχει γίνει καμία συνάντηση του Πέτρου Μπούτου με στελέχη του MEGA για συνεργασία του «Production Hub» με το κανάλι της Μεσογείων.

– Όσον αφορά τη ΝΕΡΙΤ, το «Production Hub» κατέθεσε 8 προτάσεις για εκπομπές, μεταξύ των οποίων ένα τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, αλλά και ένα talk show με την Έλενα Ακρίτα. Και για να μην κάνετε πάλι περιττές ερωτήσεις, προλαβαίνω και σας λέω ότι καμία από αυτές τις προτάσεις δεν εγκρίθηκε από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Το τι… εγκρίθηκε, ανοίξτε την τηλεόρασή σας στη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης και θα δείτε ποιοι «κέρδισαν» την εμπιστοσύνη των υπευθύνων της ΝΕΡΙΤ περισσότερο από την Ακρίτα. Για την ιστορία πάντως να αναφέρω ότι το «Production Hub» κατέθεσε ξανά τις προτάσεις για το επόμενο διάστημα του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, αποσύροντας όμως, -κατόπιν επιθυμίας της ίδιας- την εκπομπή με την Έλενα Ακρίτα που όπως φαίνεται αποφάσισε να μην… αξιολογηθεί ξανά από τα… έμπειρα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης!

Εκτός βέβαια από την παραγωγή εκπομπών, το «Production Hub» θα κάνει και παραγωγή σειρών με σκοπό να τις διαθέσει και στο εξωτερικό. Ήδη έχει εγκριθεί μία καθημερινή σειρά που θα προβληθεί στον ΑΝΤ1 την επόμενη σεζόν, αλλά ο Πέτρος Μπούτος απέφυγε να μιλήσει για αυτήν, μη θέλοντας να μπει στα «χωράφια» του διευθυντή προγράμματος του σταθμού Γιάννη Λάτσιου. Τη σειρά αυτή, όπως έχω αναφέρει και σε παλαιότερα κείμενα συζητούν να σκηνοθετήσει ο Βασίλης Θωμόπουλος και το κανάλι του Αμαρουσίου θα την προβάλλει καθημερινά στο prime time.

– Η πρώτη επίσημη παραγωγή μυθοπλασίας από το «Production Hub» θα είναι η σειρά «Εκδρομή» που έχει ήδη ξεκινήσει να γυρίζεται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Πανταζούδη. Ωστόσο το «ψυχολογικό θρίλερ» είχε εγκριθεί πριν τη δημιουργία του «Production Hub» και την τοποθέτηση του Πέτρου Μπούτου ως επικεφαλής του. Βέβαια σε ό,τι αφορά τις παραγωγές μυθοπλασίας ο καινούργιος τομέας στον Όμιλο ΑΝΤ1 δίνει προσοχή κυρίως σε δραματικές σειρές, καθώς είναι πιο εύκολη η διανομή τους στο εξωτερικό.
Αυτά λοιπόν είναι ορισμένα από όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Πέτρο Μπούτο και που, όπως διαβάσατε, δεν αφορούν μόνο τα του ΑΝΤ1, αλλά και άλλων τηλεοπτικών σταθμών, καθώς μπορεί το «Production Hub» να ανήκει στον Όμιλο ΑΝΤ1, αλλά προσπαθεί να λειτουργήσει αυτόνομα και να συνεργαστεί και με άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Γρηγόρης Μελάς