Ο Νίκος Μουτσινάς μιλά για πρώτη φορά για το εξώφυλλο του Down Town!

«Δεν με τρέλανε το συγκεκριμένο εξώφυλλο. Δεν βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, αλλά…».

Συνέντευξη στο περιοδικό Hello και τον Άρη Καβατζίκη παραχώρησε ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά για το εξώφυλλο του Down Town, το οποίο είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Μέχρι σήμερα δεν έχεις πάρει θέση στο θέμα του εξωφύλλου εβδομαδιαίου περιοδικού με τους μετανάστες, στο οποίο συμμετείχες. Γιατί;

Το έκανα επί τούτου. Το σκέφτηκα και δεν απάντησα. Δε φοβήθηκα. Κατέληξα, λοιπόν, ότι το πώς στήθηκε το θέμα αφορά το περιοδικό. Εγώ το έκανα με όλη μου την καλή καρδιά, όπως έχω κάνει και άλλα αντίστοιχα για το Aids ή πρόσφατα για την ενδομητρίωση. Δεν βγάζω απ’ έξω την ουρά μου, αλλά το δικό μου κομμάτι τελειώνει την ημέρα που φωτογραφίζομαι. Δεν είναι δουλειά μου το πώς θα στηθεί ένα εξώφυλλο, να τους πω πώς και τι θα βάλουν. Δεν με τρέλανε το συγκεκριμένο εξώφυλλο, δεν με “πέθανε”, αλλά είναι ένα από τα πάρα πολλά, με τα οποία δεν τρελάθηκα.

Εσύ, δηλαδή, τι θα έβαζες στο εξώφυλλο;

Μια φωτογραφία από την Ειδομένη. Μπορώ, ωστόσο, να καταλάβω ότι τη φωτογραφία αυτή θα τη βάλει η εφημερίδα και όχι ένα lifestyle περιοδικό. Τελικά, αυτό που κατάλαβα είναι ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, πιο πολύ και από το Aids, καθώς δεν θυμάμαι να έχει διαμαρτυρηθεί κανένας για τους ημίγυμνους που φωτογραφίζονται για το συγκεκριμένο σκοπό. Είναι ωραίο που είμαστε ευαίσθητοι στο θέμα των προσφύγων, καθώς ζούμε κι εμείς τον πόλεμο, χωρίς να έχουμε πόλεμο. Αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε μόνο τον ήλιο και τις θάλασσες, αλλά και ανθρωπιά.